Kunst in 't Knooppunt

  • 40 weergaven

Details

Dinsdag 13 februari 2024 van 10:00 tot 12:00 uur
Afgelopen
Molenhoekplein 2, Valburg
Terugkerende activiteit
Wekelijks op dinsdag en donderdag tot en met 27 februari 2024

Fantasie en naar de werkelijkheid in ’t Knooppunt

In het MFC ’t Knooppunt in Valburg is een nieuwe expositie ingericht met beelden van Els Mathijssen en schilderijen van Edith Meijer. De expositie is te zien van december 2023 tot en met februari 2024. 

Els Mathijssen maakt graag dingen, vroeger van allerlei materiaal, maar al vele jaren richt ze zich op het maken van beelden van steen. Ze gebruikt verschillende steensoorten zoals albast, speksteen, serpentijn etc. De onderwerpen lopen uiteen van mensfiguren tot fantasiedieren en abstracte vormen. Voor haar is het ontdekken van nieuwe vormen, materiaal en ook gereedschap een uitdaging. Ontdekken.... misschien is dat wel een goede samenvatting voor haar manier van werken die leidt tot een grote variatie in beeldhouwwerken. Mathijssen geeft lessen en workshops beeldhouwen.

Edith Meijer legt zich toe op het schilderen van alledaagse taferelen. Het zijn mensfiguren in een terloopse omgeving. Toen zij besloot schilderlessen te nemen ging er een wereld voor haar open, zij kon zich net als in haar kindertijd helemaal verliezen in het verhaal van de voorstelling. Als inspiratie voor haar schilderijen gebruikt ze foto’s. Te zien zijn in olieverf geschilderde ‘kiekjes’ met als onderwerp mensen, kinderen en dieren. Soms idyllisch, vaak met humor. Ze vertellen een verhaal dat je zelf mag bedenken. 

’t Knooppunt is geopend op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00-12.00 uur, op dinsdag- en woensdagavond van 20.00-22.00 uur en tijdens alle activiteiten.

Molenhoekplein 2, Valburg, www.knooppuntvalburg.nl.

Informatie over exposities .

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Peuters, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waar
Valburg en Homoet
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling
Geschikt voor mensen met een beperking
Ja

Over de organisator

Kunstroute Valburg
Tweejaarlijks evenement in de 3e week van Juni waarin Valburgse kunstenaars hun ateliers openen voor publiek met een expositie van hun werk. ... Lees meer