Details

Maandag 12 februari 2024 van 19:00 tot 20:00 uur
Afgelopen
Ontmoetingscentrum De Hoeksteen
Prinses Irenestraat, Elst, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag tot en met 3 juni 2024

YIN YOGA

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga  is een  zachte, langzame vorm van yoga. Houdingen worden voor langere tijd  vast gehouden, meestal 3-5 minuten, soms nog langer.  Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel.

Waar je bij yang yoga, zoals de Hatha yogales je spieren aanspant, wil je in Yin Yoga juist je spieren ontspannen en ruimte creëren. Mede met behulp van props (zoals een bolster of blokken) om het lichaam te ondersteunen. 

Het langer vast houden van houdingen en de stilte hierbij ervaren, geeft je de mogelijkheid echt in contact te komen met je lichaam. Hierin kun je je grenzen ontdekken en de weerstand onderzoeken die je kan voelen in je lichaam. Daarnaast is het een uitdaging om tijdens de houding je gedachtes niet te laten afdwalen, maar in het hier en nu te blijven. De ademhaling is daar een mooie ingang voor.

In deze vorm van yoga is het belangrijk dat je goed leert luisteren naar je lichaam en dat je de grenzen van je eigen kunnen in de gaten houdt. Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Volwassenen
Waar
Elst
Waarover
Recreatie / ontspanning
Wat
Workshop / cursus
Geschikt voor mensen met een beperking
Nee

Over de organisator

Aranya yoga en coaching
Aranya yoga en coaching biedt verschillende vormen en technieken waarbij de focus ligt op het in verbinding komen met je lichaam, meer ru...... Lees meer