Pools concert in Driel

  • 190 weergaven

Details

Donderdag 20 september 2018 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen
Kerkstraat 27
Driel, Nederland

Donderdagavond 20 september verzorgen Poolse musici, samen met bekende gemengd koor Cantorije in de herdenkingsweek een Pools concert in de Drielse katholieke kerk. (Zaterdag 22 september is de herdenking op het Polenplein; om 18.00 gevolgd door een Poolse kerkdienst).
 Stralend middelpunt van het concert op 20 september vormt de muziekgroep Promyki Krakowa (‘Stralen van Krakau’). Deze groep, bestaande uit jongeren in traditionele klederdracht, onderstreept nu al bijna 25 jaar de belangrijke Poolse bijdrage aan Operatie Market Garden. De geschoolde musicerende jongeren, onder leiding van Roma Krzemien, worden de vioolkinderen uit Krakau genoemd, maar er wordt ook cello en trompet gespeeld. Met hun traditionele muziek en zang spelen ze de sterren van de hemel.
 Voor de pauze concerteren Promyki Krakowa en Cantorije, onder leiding van Diederik Elings, samen. Bezoekers van de Polenmis in eerdere jaren  kennen het ontroerende Marialied Czarna Madonna (Zwarte Madonna).  Cantorije heeft meermalen opgetreden in de Poolse zusterparochie Jelenia Góra-Cieplice.
 Het Blije Kerk concert op 20 september begint om 19.30. De toegang is vrij. In de pauze wordt een drankje geserveerd. Na afloop is er een deurcollecte voor de gemaakte kosten.  Dan zullen ook de unieke Sosabowski-tulpenbollen te koop zijn.  Deze unieke roodgele tulp  werd vorig jaar ten doop gehouden.  Generaal  Sosabowski had de leiding van de 1e  Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade.  Ieder weer van harte welkom bij dit Blije Kerk concert, dat u laat genieten van unieke Poolse cultuur en muziek.

Voor wie
Volwassenen
Waar
Driel
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

Henk Dries
Blije Kerk Concerten Driel, PR... Lees meer