expositie van Janneke Bruines, Rijni van Vliet en Rein de Jong

  • 153 weergaven

Details

Vrijdag 24 mei 2019 van 14:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
H. Piersonstraat
Zetten, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 26 mei 2019

In de maand mei tonen 3 beeldend kunstenaars hun nieuwste werk in galerie de Sleedoorn in Zetten. In deze tentoonstelling is prachtig keramisch werk te zien van Janneke Bruines met haar werk ‘Kill my Darlings. Haar werk wordt omringd door bijzondere geweven objecten van weefkunstenaar Rijni van Vliet. En als kers op de taart toont Rein de Jong, o.a. bekend als huisfotograaf van galerie De Sleedoorn, zijn kunstzinnige fotografisch werk. Kortom een boeiend schouwspel voor de bezoekers van de galerie. De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 5 mei 2019 om 15.00 uur door de nestor van Kunstenaarscollectief Het Venster Henk Boxtart.  Galerie de Sleedoorn is open op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.


Keramiste Janneke Bruines toont in deze expositie haar nieuwste reeks van twaalf beelden genaamd ‘Kill my Darlings’ Tot dusver is Jannekes werk geliefd om de mooie, levenslustige en krachtige vrouwenfiguren. De tentoongestelde werken echter kennen een duistere kant. Deze vrouwenfiguren zijn het slachtoffer van hun maakster. De titel refereert aan de in de filmindustrie gebruikte term: “kill your darlings” voor het niet gebruiken van geslaagde opnames. De verwerking van alle emoties in het afgelopen jaar kreeg vorm in deze heftige beeldenreeks. Deze vrouwen zijn kwetsbaar in hun houding, maar ondanks de sinistere toevoegingen, zeer esthetisch. Het oordeel is nu aan de beschouwer: wint de schoonheid van het geweld?


De onbegrensde mogelijkheden van het werken met textiel prikkelen Rijni van Vliet steeds opnieuw om te experimenteren met materialen en textiele weeftechnieken. In haar nieuwe werk is de natuur in al zijn uitingen haar inspiratiebron. Daarbij zijn er ook zorgen om onze planeet. Zij heeft dat in haar textiele kunst vertaald door gebruik te maken van gevonden voorwerpen en restmaterialen. Naast weven gebruikt zij ook andere technieken, zoals vilten, stofdrukken en papierscheppen, welke weer met weven gecombineerd worden.


Fotografie vormt voor Rein C. de Jong het instrument om bijzonder licht in vele vormen tot uitdrukking te brengen. In een bouwwerk, een object, een kunstvoorwerp, een mens. Verrassende momenten worden gevangen in stralende expressies van het licht dat elke dag ervaren mag worden in deze wereld en dat soms haar schaduw vooruit werpt. Naast huisfotograaf van Galerie de Sleedoorn en is Rein ook fotograaf voor stichting Geldersch Landschap en Kasteelen.


Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waar
Zetten - Hemmen
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling

Over de organisator

Mieke Scholten Buitenhek
Voorzitter Stichting Dorpskrant Valburg Galeriecommissie galerie De Sleedoorn Beeldend kunstenaar (autodidact)... Lees meer