Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Een nieuw kunstwerk in Heteren - presentatie van de plannen van de kunstenaarsuit de column van wethouder Dimitri Horsthuis

Kunst is mij met de paplepel ingegoten. Als zoon van ouders met een kunstatelier draag ik een warm hart toe aan een actief cultuurbeleid waarin je inwoners kunt bereiken en betrekken. Dit jaar is Heteren aan de beurt: het wil een kunstroute realiseren die de identiteit van het dorp vanaf de snelwegafrit tot aan de dijk langs de Rijn verbeeldt. Een dergelijk kunstproject doen we om de twee jaar voor een van onze dorpen. Het doel is de inwoners in contact te brengen met kunst en hen invloed te geven op de keuze van het kunstwerk.

Kunst is verbinding - en als ik deze woorden in mijn gedachten neem, sluit dat ook heel goed aan bij de opdracht binnen Heteren. In 2018 zijn we begonnen met de voorbereidingen en is er een opdrachtomschrijving geformuleerd, in samenspraak met de Dorpsraad Heteren. Doel is een kunstroute die de entree van Heteren vanaf de A50 aanzicht kan geven en aansluit bij het dorpsontwikkelingsplan. De route legt dus de verbinding tussen de snelweg en het Hart van Heteren. De kunstadviescommissie van gemeente Overbetuwe, de dorpsraad en de gemeente trekken gezamenlijk op in de realisatie van deze kunstroute.

Nu zijn er drie kunstenaars geselecteerd. Zij gaan zich met hun plan presenteren aan Heteren. Dit doen we om een gevoel te krijgen bij de ontwerpen en bij de kunstenaars. Ze verbinden zich met het dorp door van het kunstwerk een ‘Werk van Heteren’ te maken. Uit de drie schetsontwerpen kiezen de inwoners een favoriet in de week na de presentatie. U kunt op 27 mei a.s. de projecten bezichtigen in De Bongerd in Heteren van 19.30 tot 21.00 uur. Naast de keuze van het dorp wordt ook een advies van de kunstadviescommissie voorgelegd aan het college van Burgemeester en Wethouders om een keuze te maken. Deze keuze wordt vervolgens uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Dus bent u inwoner van Heteren, doe dan mee! Maak uw keuze voor het kunstwerk dat de identiteit van Heteren vanaf de snelwegafrit tot aan de dijk langs de Rijn verbeeldt. Ik zie u graag op 27 mei a.s. om 19.30 uur!

Hartelijke groet,
 Dimitri Horsthuis


noot van de redactie:

adres van zalencentrum de Bongerd: Flessestraat 54, 6666 CR Heteren

bron: https://www.overbetuwe.nl/Inwoners/Nieuws/Column_Dimitri_Horsthuis

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.