bijzondere november expositie

  • 117 weergaven

Details

Vrijdag 8 november 2019 van 14:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
H. Piersonstraat
Zetten, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 24 november 2019

Van 1 tot en met 24 november loopt in Galerie De Sleedoorn een mooie expositie van Yvonne van de Weijer en Francien de Jonge. Yvonne van de Weijer maakt kleurrijke schilderijen in een voor haar kenmerkende stijl en kleurgebruik. De beelden van Francien de Jonge die in deze expositie zijn te zien hebben een bijzondere en sterke uitstraling. Op zondagmiddag 3 november a.s. wordt de expositie feestelijk geopend waarbij beide kunstenaars aanwezig zullen zijn en waar beiden een korte toelichting over hun werk zullen geven. Galerie de Sleedoorn is open op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

 

Francien de Jonge maakt beelden van klei, was en brons. Ze maakt beelden waarbij de uitstraling belangrijker is dan het detail. Eén van haar beelden was genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs, een ander beeld werd geselecteerd voor de zomerexpo 2019 . Francien bakt haar beelden in een raku-oven in de tuin. De Jonge ziet deze expositie als een goede gelegenheid om van de beschouwer reacties te horen en daardoor inspiratie op te doen. Deze kennismaking met haar beschouwer ziet zij als de ultieme gelegenheid om haar zoektocht voort te zetten.

 

In haar lange loopbaan als schilder en docent heeft Yvonne vooral de menselijke figuur geschilderd als portret en in verhalen. Daarbij gaat zij de fantasiewereld binnen en komt zij in een half abstracte stijl terecht. Op bijvoorbeeld het thema communicatie kan ze eindeloos voortborduren. De laatste tijd verkeert zij in een wat rustiger vaarwater en verbeeldt ze meer natuur, water en het varen. Associatief schilderen heeft haar voorkeur en haar kleurgebruik blijft kenmerkend.

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waar
Zetten - Hemmen
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling

Over de organisator

Mieke Scholten Buitenhek
Voorzitter Stichting Dorpskrant Valburg Galeriecommissie galerie De Sleedoorn Beeldend kunstenaar (autodidact)... Lees meer