Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Presentatie nieuwe werken tijdens Kunstraffinaderij 2019 in Stevenskerk NijmegenOngeveer 70 kunstenaars uit de regio Nijmegen en het Duitse grensgebied presenteren hun nieuwste werken. Ook Galerie 1400 is met de nieuwste werken aanwezig op dit multidisciplinair kunstspektakel.
Galerie 1400 is alle dagen aanwezig met nieuwe werken.

Naast schilderkunst wordt de bezoeker verrast met bijzondere kunstuitingen als klankperfomances, poëzie en theatrale popups. Het thema van deze editie is 'Buiten Beeld'. Kunstenaars geven een vrije interpretatie aan dit thema.

Als extra is een geheel nieuwe versie gemaakt van De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn: ‘Nijmegen Herstelt De Nachtwacht’ in de kerk. Ook Lincy Hoogveld heeft werken die geïnspireerd zijn door de stijl van Rembrandt.

Vrijdag 8 november om 17.00 uur gaan de deuren op voor publiek. Deze avond zal een bijzondere sfeer uitstralen en worden opgeluisterd door “Close Encounters within a Sacred place”,  laat de akoestiek in de kerk een belangrijke rol spelen.

Op zaterdagmiddag 9 november wordt twee maal een dansproductie opgevoerd, gemaakt door een dansmakers-gezelschap: Dans Ontmoeting Nijmegen.

Nachtwacht
Als extra is een geheel nieuwe versie gemaakt van De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn: ‘Nijmegen Herstelt De Nachtwacht’ in de kerk. Vijfentwintig Nijmeegse kunstenaars hebben ieder een fragment op een nieuwe, kunstzinnige en eigentijdse manier tot leven heeft gebracht.

Dit is Kunstraffinaderij 2019:

vrijdag 8 november     17.00u – 21.00u
zaterdag 9 november 12.00u – 18.00u
zondag 10 november 12.00u – 17.00u

Toegang: 7 euro
Studenten: 3 euro
Gratis toegang tot 18 jaar


Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.