Unieke zangcombinatie in de Oldenburg te Driel

Shantykoor "Alle Hens"

  • 397 weergaven

Details

Zaterdag 16 november 2019 van 19:00 tot 22:00 uur
Afgelopen

Op zaterdag 16 november vindt in zalencentrum De Oldenburg in Driel een unieke zangcombinatie plaats. Shantykoor Alle Hens uit Driel treedt dan samen op met het jeugdkoor Theaterkids uit Arnhem.

 Een groter contrast is bijna niet denkbaar want waar de gemiddelde leeftijd van het shantykoor boven de zestig jaar ligt, reikt het kinderkoor niet verder dan gemiddeld tien jaar. Waar het shantykoor met maar liefs 50 “zeebonken” het publiek tegemoet treedt, daar lijkt Theaterkids in het niet te vallen met ca. 16 kinderstemmen.

 Maar niets is minder waar, Theaterkids staat bekend als het leukste kinderkoor van Arnhem. Het koor onder leiding van Freek Verdult is van bovengemiddeld niveau en zingt bekende hits van o.a. Kinderen voor Kinderen, musicals en liedjes uit de Disney wereld waarbij sommige worden ondersteund door dans. Omdat de kinderen nog zo jong zijn treden zij gemiddeld maar 6x per jaar op. Het heeft Alle Hens dan ook nogal wat moeite gekost om dit bijzondere koor naar Driel te krijgen. Dit verdiend een groot publiek en mede gezien de uitstraling van het shantykoor is de verwachting dan ook hoog gespannen. De liefhebbers van het zeemansgeluid zullen verrast worden door het optreden van Theaterkids en de eventuele aanwezige jeugd maakt misschien voor de eerste keer kennis met shanty’s en zeemansliederen.

 Zoals gewoonlijk bij optredens van het shantykoor Alle Hens is de toegang gratis maar zal aan het slot van de avond een geheel vrijwillige bijdrage worden gevraagd.

 Een bijdrage die gedeeltelijk ten goede zal komen aan muziekvereniging Concordia, die dit jaar hun 100 jarig jubileum vieren. Uiteraard zal ook het kinderkoor Theaterkids meedelen in de opbrengst van wat het aanwezige publiek na afloop uit waardering in daarvoor bestemde shantypetten zal willen deponeren.

 Het concert begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) met een kort optreden van het shantykoor waarna Theaterkids zal optreden tot aan de pauze. Na de pauze neemt Alle Hens u mee langs obscure havenkroegen en maken u, op soms emotionele wijze, deelgenoot van het harde zeemansleven. Kortom, een uniek concert wat u eigenlijk niet mag missen.

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waar
Driel
Waarover
Muziek / dans / zang, Recreatie / ontspanning
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

Shantykoor "Alle Hens"
Shantykoor ´Alle Hens´ is een mannenkoor.De leeftijd loopt van 45 t/m 80 jaar.Wij oefenen op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de ...... Lees meer