Details

Zaterdag 7 maart 2020 tussen 14:00 en 17:00
Afgelopen
H. Piersonstraat
Zetten, Nederland
Terugkerende
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 29 maart 2020

Van vrijdag 6 maart tot en met zondag 29 maart 2020 is bij Galerie De Sleedoorn in Zetten de bijzondere en aansprekende expositie "ΔΩΡΕΑΝ" te zien. Vier ArtEZ alumni; Anneke Fidder, Melanie Maria, Jakob van Klinken en Derk Müller luiden 2020 in met een terugkeer naar het Zettense kunstlandschap. In 2018 hebben zij voor het eerst hun kunst al meegenomen naar deze kant van de Rijn voor de kunstmanifestatie 'Wereldwijd de Heerlijkheid' op het Landgoed Hemmen. Nu zijn ze terug met een groepstentoonstelling met de titel "ΔΩΡΕΑΝ". De feestelijke opening van deze expositie is op zondag 8 maart om 15.00 uur met onder andere een performance van Melanie Maria. Galerie De Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

 

De deelnemende kunstenaars zijn zeer verheugd over de unieke kans die galerie De Sleedoorn hen biedt. De focus ligt deze keer op de dingen in een kunstruimte die normaal over het hoofd worden gezien. De ervaring van een kunstobject is nooit zuiver, de ruimte en de mensen er om heen sturen stilletjes de indruk van het kunstwerk. Juist dit gegeven namen de exposanten als uitgangspunt en hiermee zijn ze aan de slag gegaan.

 

De samenwerking is flitsend, door de jarenlange ervaring die deze Alumni met elkaar hebben. Ze willen de beschouwer niks in de schoot werpen maar juist actief aanzetten tot nadenken. Het doel is dan ook dat hij/zij een vernieuwde blik krijgt op het begrip galerie-expositie. Elke kunstenaar zet een ander medium in om kunst te maken en zo komen meer traditionele en experimentele elementen in dialoog met elkaar te staan. Een rode draad in deze tentoonstelling is hoe de kunstenaars zich laten inspireren door het dagelijks leven. 

 

Tot de diverse media die worden gebruikt behoort ook een performance van Melanie Maria. Deze is alleen te zien tijdens de opening op 8 maart en bij de Artist Talk op 22 maart. Tevens zullen op deze dagen alle kunstenaars aanwezig zijn.

 

Deze expositie loopt van 6 maart tot en met 29 maart 2020.

 

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren, Alleen mannen, Alleen vrouwen
Waar
Gemeente Overbetuwe, Driel, Elst, Herveld - Andelst, Heteren, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk / Loenen, Valburg en Homoet, Zetten - Hemmen, Elders
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling

Over de organisator

Galerie de Sleedoorn in Zetten
In Galerie de Sleedoorn huist een galerie en een kunstuitleen van de stichting Raamwerk. Het is een samenwerking tussen vrijwilligers en ...... Lees meer