Expositie van beelden en schilderijen in Galerie de Sleedoorn te Zetten verlengd

15 weergaven
Details
Zondag 22 november 2020 tussen 14:00 en 17:00
Afgelopen
H. Piersonstraat 11B, Zetten
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 20 december 2020

Galerie de Sleedoorn organiseert van 30 oktober, met onderbreking coronasluiting, tot en met 20 december 2020 een bijzondere tentoonstelling van Marjo Wiltingh en Ans Derks. De beelden van Wiltingh en de schilderijen van Derks matchen op een prachtige manier met elkaar. De galerie is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook hier zijn de coronamaatregelen van kracht.  De opening van de expositie is daarom gedurende de gehele middag op zondag 1 november. 

 Door een motorongeval met ingrijpende gevolgen werd Marjo Wiltingh gedwongen zich te bezinnen op haar werk als kunstenaar. Ze heeft een nieuwe manier van werken gevonden, geïnspireerd op haar vroegere struintochten langs de Waal. Wilgenhout is het nieuwe materiaal. Een wilg kun je knotten, maar ze loopt altijd weer uit. Wilgentakken zijn buigzaam en als je ze in de grond steekt, groeien ze uit tot bomen. Het hout is zacht en makkelijk te bewerken. Het hout van de Waal vertelt haar verhaal van verlies en van levenskracht.

De schilderijen van Ans Derks zijn onder meer geïnspireerd door takken die zij tijdens wandelingen in fruitboomgaarden vond. De takken zijn in een ‘setting’ geplaatst en gingen een eigen leven leiden. Het werden bijna menselijke figuren, met houdingen die bepaalde emoties uit kunnen drukken. Het werk gaat over vertrouwen en veiligheid en dit terugvinden in haar eigenlichaam en geest, ingegeven door haar ziekte en gevoelens van verlies en angst. Ook zij vindt in het schilderen kracht en steun.

In de schilderijen zijn verschillende materialen zoals kartonpulp, gips, grond, takken, mos, wol verwerkt. 

 

www.sleedoorn.nl.

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren, Alleen mannen, Alleen vrouwen
Waar
Gemeente Overbetuwe, Driel, Elst, Herveld - Andelst, Heteren, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk / Loenen, Valburg en Homoet, Zetten - Hemmen, Elders
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling
Over de organisator
Nienke Faber
heeft nog niets over zichzelf geschreven.