Galerie exposeert abstracte bronzen beelden en schilderijen

Galerie de Sleedoorn in Zetten

33 weergaven
Details
Vrijdag 11 juni 2021 tussen 14:00 en 17:00
Afgelopen
H. Piersonstraat 11B, Zetten
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 27 juni 2021

Galerie de Sleedoorn organiseert van 4 tot en met 27 juni de expositie van bronzen beelden van Hanneke Emens en schilderijen van Rob Streng. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. In de galerie zijn de coronamaatregelen van kracht.

Hanneke Emens is van jongs af aan bezig met de uitvoering van een bijna onuitputtelijke stroom van ideeën. Met afgeronde opleidingen op het gebied van mode, etsen, schilderen en bronzen, weet zij als veelzijdig kunstenaar haar ambacht en creativiteit met elkaar te combineren.

In de abstracte bronzen staat de vrije vorm centraal. Geen twee beelden lijken op elkaar. Regelmatig zijn andersoortige (rest) materialen gebruikt waardoor een mysterieuze en soms surrealistische sfeer ontstaat. Al meer dan dertig jaar wordt haar werk geëxposeerd in galerieën, maar ook in kerken, op beurzen, in tuinen of in een publiek gebouw.

Naast haar atelier heeft Hanneke Emens een winkel in Hoorn (NH) waar zij hoeden, kleding en tassen maakt naar eigen ontwerp en in opdracht van de consument. Zo zijn onder andere het van Gogh en het Rijksmuseum in Amsterdam vaste opdrachtgevers.


Rob Streng heeft tijdens zijn opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam gekozen voor de richting grafiek en grafische vormgeving.

Direct was hij geboeid door abstracte en geometrische vormen op stenen gebruiksvoorwerpen en botten van dieren, waarbij deze soms al terug te voeren zijn tot de oude steentijd (Paleolithicum). Het V-teken stond symbool voor water, vogel en vruchtbaarheid. Zelfs in onze tijd kunnen deze tekens en symbolen als aanduiding nog steeds herkend worden, weliswaar in een andere context. 

Met lijn, kleur en vorm ontstaat functionaliteit van de ruimte. Kleur is een nauwelijks te bevatten fenomeen en toch heeft iedereen er wel iets over te vertellen. Kleur is het gereedschap van de kunstenaar, architect en ontwerper. Eigenlijk ontstaat kleur pas in het oog en het hoofd. Het zoeken naar balans tussen kleur en vorm is voor Rob Streng een voortdurende uitdaging. Zijn werk bevindt zich in binnen- en buitenlandse collecties.

 

Laat u verrassen door deze bijzondere kunstwerken, www.sleedoorn.nl.

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren, Alleen mannen, Alleen vrouwen
Waar
Gemeente Overbetuwe, Driel, Elst, Herveld - Andelst, Heteren, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk / Loenen, Valburg en Homoet, Zetten - Hemmen, Elders
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling
Geschikt voor mensen met een beperking
Ja
Over de organisator
Galerie de Sleedoorn in Zetten
In Galerie de Sleedoorn huist een galerie en een kunstuitleen van de stichting Raamwerk. Het is een samenwerking tussen vrijwilligers en ...... Lees meer