Nationale Sportweek: Sportcafé voor alle sport- en beweegaanbieders

Overbetuwe Beweegt

178 weergaven

Details

Woensdag 22 september 2021 tussen 19:00 en 21:00
Afgelopen
Molenhoekplein 2, Valburg

Op woensdag 22 september organiseert Overbetuwe Beweegt het Sportcafé voor alle sport- en beweegaanbieders uit gemeente Overbetuwe.
Tijd: 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
 Locatie: MFC Valburg; ’t Knooppunt, Molenhoekplein 2, 6675 BZ Valburg

Wat is het Sportcafé

Het Sportcafé is een interactieve bijeenkomst waarbij kennis wordt gedeeld, u vragen kunt stellen, waar ideeën worden uitgewisseld en waar u in gesprek gaat met elkaar. Ook zal de wethouder van Sport, Wijnte Hol, aanwezig zijn.

Het programma:

19.00 – 19.15 Welkom en woordje van Wethouder Sport, Wijnte Hol.

19.15 – 20.00 Plenair met de panelleden.

20.00 – 20.40 Stellingen en ideeën/kennis uitwisselen.

20.40 – 20.50 Plenair korte samenvatting nav de stellingen.

20.50 – 21.00 Vragen aan Wethouder Sport.

21.00 – 21.30 Gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan (niet meer georganiseerd door Overbetuwe Beweegt).

Panelleden

Vanwege de coronamaatregelen is er voor gekozen voor het inzetten van een panel. Dit panel beantwoord al uw vragen op het gebied van vrijwilligers/leden, geld generen en de gezonde sportomgeving.

Het binden en behouden van leden en vrijwilligers 

De tijd waarin verenigingen er op konden rekenen dat leden blijven toestromen en jaar op jaar hun lidmaatschap verlengen ligt achter ons. De moderne sportvereniging wordt steeds vaker een organisatie, waarbij klantenbinding steeds belangrijker wordt. Dit geldt ook voor het binden en behouden van vrijwilligers.

Niet langer staat alleen het organiseren een succesvolle wervingsactiviteit centraal. Belangrijker nog is dat het aanbod van de vereniging voorziet in de veranderende vraag van de sporter en de vrijwilligers. Wat is er veranderd en hoe pak je dit als vereniging aan? Hoe zorg je ervoor dat je aansluit bij de wensen van de doelgroep en hoe breng je dit in kaart? Het begint bij de leden en het aanbod van de vereniging zelf, maar wordt ook beïnvloed door veel externe factoren.

Manon Zwakenberg van de GSF gaat graag met u het gesprek daarover en reikt u tips/tools aan zodat nieuwe leden de weg naar de vereniging weten te vinden, maar ook dat de huidige leden/vrijwilligers binding houden met de vereniging.

Geld generen

Welke financiële kansen er zijn om extra inkomsten voor uw vereniging binnen te halen? Peter van Baak van Sponsorvisie beantwoord al uw vragen, denk bijvoorbeeld aan:

  • hoe u als vereniging profileert als potentieel sponsorobject;
  • financiële kansen signaleren voor uw verenigingen;
  • hoe u komt tot meer inkomsten met minder moeite;
  • wat de concrete succesfactoren zijn van een crowdfundingcampagne.

De gezonde sportomgeving

Desiree Holstege van Team Fit zal u meenemen hoe uw vereniging een gezonde sportomgeving kunt creëren denkend hierbij aan het alcohol- en rokenbeleid en voor de sportaanbieders met een kantine: de gezonde sportkantine.  

Om zoveel mogelijk uit het panel te halen, vraag ik u om van tevoren vragen te bedenken voor de panelleden.

Corona-maatregelen

De avond wordt volgens de geldende coronamaatregelen georganiseerd. Wij vragen u vooraf de gezondheidscheck  te doen en u aan te melden. Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er dus snel bij want vol is vol.

Aanmelden

Deelname aan deze avond is geheel gratis. U kunt zich opgeven door te mailen naar . Graag aanmelden vóór maandag 20 september ‘21.

Mocht u zelf niet kunnen, stuur deze mail dan door binnen uw vereniging. Misschien dat andere leden van uw vereniging wel in de gelegenheid zijn.

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Volwassenen, Senioren, Alleen mannen, Alleen vrouwen
Waar
Gemeente Overbetuwe
Waarover
Sport / bewegen / spel
Wat
Netwerkbijeenkomst
Geschikt voor mensen met een beperking
Ja

Over de organisator

Overbetuwe Beweegt
Overbetuwe Beweegt is een platform van verschillende partners waar je terecht kan met alle vragen over sporten, bewegen en een gezonde le...... Lees meer