Expositie van bijzondere houtskooltekeningen en kleurrijke ruimtelijke werken

  • 281 weergaven

Details

Vrijdag 29 oktober 2021 van 14:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 21 november 2021

Zetten. Galerie de Sleedoorn organiseert van 29 oktober tot en met 21 november een verrassende expositie van grote houtskooltekeningen van Agatha van Amée en ruimtelijke composities van afvalmaterialen van Rezie Hendriks.

Agatha van Amée maakt enorm grote en ook kleinere houtskooltekeningen. De vele herkenbare dingen uit het dagelijks leven vormen samen een onalledaags interieur of landschap.  In haar werk put zij uit persoonlijke en collectieve herinneringen om een verhaal te tekenen dat zowel over verleden als toekomst gaat. De sporen uit het verleden verwijzen immers niet alleen naar voorbije tijden, maar ook naar een mogelijke toekomst. Een toekomst waarin de mens, misschien door eigen toedoen, niet meer aanwezig is. Alleen sporen van ons bestaan herinneren dan nog aan ons. Wat vertellen deze tastbare herinneringen over ons belang voor de aarde wanneer wij niet meer zelf onze verhalen kunnen vertellen? 

Het materiaal waar Rezie Hendriks haar bijzondere composities van fantasievolle en vaak bloemachtige vormen van maakt, komt grotendeels uit afvalcontainers en kringloopwinkels. Daarmee krijgt het een tweede leven en laat het een andere kant zien door de transformatie van toepassing. Niet alles is wat het in eerste instantie lijkt te zijn. De onvoorspelbaarheid van het materiaal dat op haar pad komt brengen toeval en controle samen, gevoed door emoties, ervaringen, vergankelijkheid, schoonheid en het bovennatuurlijke. Op zoek naar de grenzen tussen aantrekken, afstoten en verleiden. Kleurrijke, gedetailleerde werelden waarin de kijker zich kan verliezen. 

Kom genieten van deze prachtige expositie. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur, zie www.sleedoorn.nl.

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Alleen mannen, Kinderen, Alleen vrouwen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waar
Gemeente Overbetuwe, Driel, Elst, Herveld - Andelst, Heteren, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk / Loenen, Valburg en Homoet, Zetten - Hemmen, Elders
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling
Geschikt voor mensen met een beperking
Ja

Over de organisator

Nienke Faber
Enthousiaste bewoner van Valburg, keramist en geef cursussen... Lees meer