Details

Vrijdag 23 september 2022 tussen 14:00 en 17:00
Afgelopen
H. Piersonstraat 11B, Zetten
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 25 september 2022

Galerie de Sleedoorn te Zetten organiseert van 2 tot en met 25 september 2022 een expositie van bijzonder kleurrijke schilderijen van Marie Sonninen uit Finland en bronzen sculpturen van Dorien Alink uit Driel. 


Beide kunstenaars laten zich inspireren door de natuur, dieren en mensen. ‘Kunst brengt me naar nieuwe avonturen’ zegt Marie en Dorien vult aan met: ‘Kunst maakt het leven mooier. Kunst doet iets met degene die het observeert’.

Gezichten, elementen uit de natuur en dieren zijn vaak het onderwerp van de schilderijen van Marie Sonninen. Ze schrijft gedichten en korte verhalen die haar beeldende expressie ondersteunen. Ze schildert  vaak met olieverf en gebruikt daarbij verschillende technieken. Gevoelens en verhalen komen tot leven op het doek, in samenspel met de penseelstreken en de rijke kleuren van de verf.

De vijf elementen water, hout, vuur, aarde en metaal worden verenigd in het duizenden jaren oude ambacht van brons gieten. Door de verweerde giethuid lijken de beelden vaak op een archeologische vondst. Robuust, krachtig, mysterieus. Dat fascineert Dorien Alink. Zij gebruikt  onder andere organisch materiaal uit de natuur, en verwerk dat in het wasmodel. Een bewerkelijk procedé, maar het eindresultaat is zeer de moeite waard.
 De onderwerpen variëren van urnen, gralen, godinnen en baby’s in baarmoedervormen tot humorbeelden, mensfiguren in diverse thema’s en tuinbeelden. Soms met dubbele verrassingen. 

Kom en verwonder je, samen met ons. 

Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. www.sleedoorn.nl.

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren, Alleen mannen, Alleen vrouwen
Waar
Zetten - Hemmen
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling
Geschikt voor mensen met een beperking
Ja

Over de organisator

Galerie de Sleedoorn in Zetten
In Galerie de Sleedoorn huist een galerie en een kunstuitleen van de stichting Raamwerk. Het is een samenwerking tussen vrijwilligers en ...... Lees meer