Details

Zaterdag 3 december 2022 van 14:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 18 december 2022

Vanaf 25 november tot en met 18 december 2022 is in Galerie de Sleedoorn een bijzondere en aansprekende expositie te zien van vier studenten van ArtEZ Arnhem. 

In ‘Na Taal Noch Teken’ komen vier verschillende kunstenaars samen die taal in hun praktijk hebben verwerkt. Het spreekwoord ‘taal noch teken geven’ impliceert dat iemand niks van zich laat horen voor een lange periode. Galerie de Sleedoorn en BEAR (Base of Experiment, Art and Research) ArtEZ hebben door corona lange tijd weinig contact met elkaar gehad en deze show is de kans om na taal noch teken dit contact weer nauwer te verbinden.

Geschreven en gesproken taal wordt in deze expositie ingezet om te communiceren door middel van verhalen. De verhalen worden verteld om gesprekken tussen bezoekers te laten ontstaan.

Performancekunstenaar Yinzk concentreert zich tijdens zijn presentaties op zintuigen en gevoelens. Zijn doel is de gevoelens van bezoekers te raken, in plaats van hun rationaliteit. 

Max van Loon is een performancekunstenaar, rekwisieten en kostuums spelen voor hem een grote rol. In de expositie worden een aantal tentoongesteld. Door tekst bij een kunstwerk te gebruiken wordt een nieuwe laag toegevoegd. Humor is daarbij een belangrijk element.

Martine van Lubeek toont een installatie over water, schoon drinkwater, dat een dag daarvoor nog onderdeel was van een rivier, beek of meer. Het is een poging tot luisteren naar de Rijn als waterlichaam.

Ingmar de Wijk verbeeldt zijn eigen interpretaties en fantasieën over alledaagse mensgemaakte objecten en omgevingen om zich heen. Het zijn met name ritmische vormen en repetitie die hem inspireren.

Tijdens de expositie zijn op de  zondagen de volgende performances te zien:

Zondag 27 november 16.00 uur door Martine van Lubeek & Valerie Ludwig;

zondag 4 december 15.00 uur door Yinzk;

zondag 11 december 15.00 uur door Max van Loon;

zondag 18 december 15.00 uur door Ingmar de Wijk.

Kom en verwonder je, samen met ons.

Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. www.sleedoorn.nl.

Dorp
Zetten
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waar
Gemeente Overbetuwe
Waarover
Kunst / cultuur, Ontmoeten, Recreatie / ontspanning
Wat
Tentoonstelling
Geschikt voor mensen met een beperking
Ja

Over de organisator

Galerie de Sleedoorn, exposities en kunstuitleen (Stichting Raamwerk - Zetten)
CultuurGalerie de Sleedoorn verzorgt 5 tot 6 keer per jaar exposities. Iedere eerste maand van het kwartaal kan men kunstwerken lenen bij...... Lees meer