Details

Zondag 29 januari 2023 tussen 14:30 en 16:30
Afgelopen
Maria Geboorte kerk
Kerkstraat, Driel, Nederland

 Zondag 29 januari, 14.30  presenteren het Nijmeegs Koper Konsort  en Concordia het nieuwjaarsconcert met een mooi gevarieerd program.  Zo speelt de Drielse muziekvereniging Concordia aansprekende polka’s en samba’s. Verder rustige nummers, zoals ‘Candle in the wind’; het nummer dat werd gespeeld en gezonden door Elton John bij de begrafenis van prinses Diana. Maar ook een gepassioneerd nummer ‘The witch and the Saint’ wordt ten gehore gebracht.  Verder wordt ‘Moment for Morricone’ ten gehore gebracht; muziek uit de film van ‘Once Upon a Time in the West’. Deze tijdloze filmmuziek brengt ons in de sfeer van het Wilde Westen. Onze Drielse muziekvereniging Concordia telt nu 45 leden.  Willem van de Laar is sinds 2015 de enthousiaste dirigent.
Na de pauze zullen we genieten van de warme koperklanken van het Nijmeegs Koper Konsort. Dit ensemble bestaat uit een tiental koperblazers uit Nijmegen en omstreken. Zij spelen muziek uit verschillende stijlperiodes, maar hebben een voorliefde voor werken uit de Renaissance en barok. In dit concert komt dat onder andere tot uiting door bewerkingen te spelen van muziek van Bach en Purcell. Ook zullen zij de meerstemmige muziek van Giovanni Gabrieli ten gehore brengen, het Exultate Justi, waarmee u zich voor even in de San Marco in Venetië waant. Het ensemble staat onder muzikale leiding van Dick Bolt.
Het Blije Kerk Concert op zondagmiddag 29 januari is vrij toegankelijk; de aanvang is 14.30 Het is bekend: na afloop deurcollecte.

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waar
Driel
Waarover
Muziek / dans / zang
Wat
Evenement, feest, markt
Geschikt voor mensen met een beperking
Ja

Over de organisator

Henk Dries
Blije Kerk Concerten Driel, PR... Lees meer