Pukkeltocht 2023

TWC ‘t Verzetje

  • 285 weergaven

Details

Zondag 11 juni 2023 van 08:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Sportlaan 1b, Bemmel

Tijdens de 41e editie van de Pukkeltocht kunnen maximaal 500 deelnemers genieten van de rust, de ruimte en uiteraard de pukkels onderweg in het Rijk van Nijmegen.

Deze volledig uitgepijlde toertocht leidt deelnemers over afwisselende routes van 90 en 120 kilometer. Op de routes krijgen deelnemers diverse uitdagende beklimmingen voorgeschoteld. Zo zal je wielerhart letterlijk en figuurlijk sneller gaan kloppen van de Oude Holleweg, de meest uitdagende klim in dit deel van Nederland. Met stijgingspercentages tot 13% kan deze beklimming zelfs de concurrentie aan met Zuid-Limburgse toppers. Andere verleidelijke trajecten op het parcours zijn de Ubbergse Holleweg en de Zevenheuvelweg.

Naast klimmen is het op de routes van 90 en 120 kilometer ook lekker toeren over de Waaldijk, door de Ooijpolder en te midden van de Hatertse Vennen. Op die manier brengen de routes het mooiste van deze regio samen en worden deelnemers tijdens de Pukkeltocht beloond met zeer afwisselende routes. Onderweg zijn er ook pauzeplekken aanwezig. Daarnaast staat er op diverse plekken op de routes een fotograaf klaar voor een actiefoto. Deelnemers krijgen deze gratis aangeboden.

De Pukkeltocht start en eindigt bij het clubhuis van TWC ’t Verzetje Sportlaan 1b in Bemmel. Starten is voor beide afstanden mogelijk tussen 8:30 en 11:00 uur.
In het clubhuis zijn naast een kantine, kleedruimten, douches en toiletten. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Jongeren, Volwassenen
Waar
Gemeente Overbetuwe, Elders
Waarover
Sport en bewegen
Wat
Evenement / feest / markt
Geschikt voor mensen met een beperking
Nee

Over de organisator

TWC ‘t Verzetje
TWC 't Verzetje is de Toer- en Wielervereniging uit Bemmel voor wielrenners, mountainbikers en veldrijders. De vereniging heeft ongeveer ...... Lees meer