Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Nieuws:

Elst, openluchtcafé

Christine Zeh, (buurtverbinders overbetuwe)
17 augustus 2017 , 288x gelezen

Wat is het openluchtcafé van BankjesCollectief?

Samen toveren we de publieke ruimte om tot ontmoetingsplek voor iedereen. Het openluchtcafé bestaat uit geopende bankjes op de stoep voor het huis, in het park of op een plein. Hier serveer je wat lekkers of organiseer je knikkerwedstrijd, dansles of… wat je maar wil! Bij de geopende bankjes kom je alle buren tegen: van studenten, jonge gezinnen, gezellige oma’s tot roddeltantes en buurtjochies. 

Sluit je aan bij de internationale editie van het openluchtcafé op 1 oktober 2017, een lokale editie of kies een eigen datum. Meld je bankje aan en spread the news! Samen vormen we een internationale beweging die zorgt voor steden en buurten met een vriendelijk, inclusief en positief karakter. Door permanent een bankje op de stoep te zetten, voeg je een waardevolle ontmoetingsplek toe. 

Sinds 2014 zijn al meer dan 1.300 bankjes geopend in 17 landen. Bekijk de kalenderof  lees meer >

wat zijn geopende bankjes?

Dat zijn bankjes, stoelen, kleden die bewoners, organisaties of bedrijven op 23 september, burendag, aan de straatkant, in het park, de voortuin de oprit zetten en waar iedereen mag plaats nemen.
misschien verzin je iets leuks wat je kan weggeven, laten zien, waarover je kan vertellen. zo kom je makkelijk in gesprek en je bied mensen de mogelijkheid voor gesprekken misschien voor een activiteit.
het bankjescollectief is een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen. en iedereen kan meedoen. 
Forte welzijn zal een route uitstippelen zo dat alle bankjes aandacht krijgen. geef de locatie van je bankje dus door via de mail aan info@fortewelzijn.nl welzijnsorganisatie Overbetuwe: https://www.fortewelzijn.nl/

voor meer informatie, ideeën en voorbeelden kun je kijken op de website
http://www.bankjescollectief.nl/nl/

En verder: 

Op 23 september is burendag en word er ook de kunstroute gehouden. Dus een beetje reuring is er toch al die dag in de straten en wijken. :-)

Meld je ook aan als je in een andere wijk woont. Het initiatief dat in de koninginnenbuurt start mag zich uitbreiden tot het hele dorp.

Groetjes Christine

Reacties

Peter 3 september 2017
Leuk!
Bekijk meer nieuws in de buurt »