Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Pronkzittingen 2019 (2019)Afgelopen weekend werden er weer de Pronkzittingen gehouden. Carnavalsvereniging de Batsers gaf op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag acte de présence in de Helster.

Rond 200 vrijwilligers zetten zich in voor de activiteiten voor en op carnaval. De voorbereidingen voor de drie zittingen begonnen al in september met het bedenken en maken van het decor, de planning van de avond en instuderen van stukjes.

Op woensdag voor de zittingen begint de opbouw en de aankleding van de zaal. Zondag nacht rond één uur is alles weer netjes opgeruimd. En maandagochtend word er gewoon weer gewerkt. Soms met één oog nog dicht maar dat was het weekend dan ook meer dan waard. 

Het programma:

In de beginjaren werd door alle leden nog ernstig nagedacht hoe de zittingen konden worden ingevuld. Zoals in de eerste notulen beschreven, kwamen er zeer ludieke invallen van diverse leden zoals een heuse “Schunkelavond ” eventueel opgeluisterd met een heuse buut.
 Toch waren die avonden juist de aanzet tot wat de pronkzittingen nu zijn. Allengs meldden steeds meer artistieke mensen zich aan om mee te werken aan de zittingen. De publieke belangstelling nam toe en een avond was al spoedig niet voldoende om aan die belangstelling te kunnen voldoen. Anno 2006 houden de Batsers 5 zittingen die ruim van tevoren in de voorverkoop in november zijn uitverkocht. De belangstelling is zo groot dat zes ( of zelfs meer ) zittingen ook uitverkocht zouden geraken. Mede door de gezellige aankleding van de zaal door de zaalversieringscommissie en het fraaie podium zijn de zittingen het paradepaardje van onze vereniging.

... lees verder op de pagina van Carnavalsvereniging de Batsers