Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Speeltuin Elstervreugd (2018)Speeltuin Elstervreugd te Elst 

(De naam heb ik alvast verzonnen.)

Ter informatie en oproep!

Mijn naam is Meredith Wolff, woonachtig in Elst en ik ben mij hard aan het maken om een grote, klassieke, buitenspeeltuin: Elstervreugd in Elst te realiseren.

Mijn wens:

Een 'grote' speeltuin in Elst GLD voor jongeren, met een apart gedeelte voor peuters en kleuters, voor Elst e.o.

De speeltuin die ik voor ogen heb, is een speeltuin waar je als ouders je kinderen met een gerust hart alleen naar toe kunt laten gaan, uitgezonderd peuters en kleuters. Een speeltuin omheind door een hoog hekwerk, poort voorzien van een slot, kantine, beheerder, vrijwilligers, openingstijden, lage entreeprijs en/of lidmaatschap en veel speeltoestellen.

Een schoolreisje naar speeltuin Elstervreugd moet tot de mogelijkheden gaan behoren, net als het geven van kinderverjaardagspartijtjes. De kantine is o.a. voorzien van: horeca, toilet, kluisjes en zitgelegenheid.

Een geschikte locatie in Elst heb ik al op het oog, maar daar kan ik nu nog weinig over schrijven. Eerst moet het projectplan klaar zijn, zodat ik met dat plan de gemeente Overbetuwe kan overtuigen, de door mij gewenste locatie, toe te wijzen. Mijn stappenplan ziet er als volgt uit: projectgroep formeren, projectplan maken, locatieverzoek indien bij de gemeente Overbetuwe, geld genereren, draagvlak uitbreiden en dan het aanpakken van het buitenwerk.

Hoe is mijn wens ontstaan?

Dichtbij mijn woonhuis staat een speeltuintje, is twee jaar geleden 'opgeknapt', en nog is dit speeltuintje om te huilen. Ik voel plaatsvervangende schaamte. Relatief weinig kinderen maken gebruik van dit speeltuintje. Vaak wordt er maar wat gehangen door de jeugd.

Mijn eigen kinderen zitten in hun vrije tijd, als het aan hen ligt, het liefst de hele dag achter hun laptop, tablet of mobiel. Ik wil graag de jeugd een alternatief geven voor hun mobiel, laptop, pc etc.

Als kind vond ik het geweldig om naar een grote speeltuin te gaan, die ook nog eens dicht in de buurt was. Grote klassieke speeltuinen, dichtbij het centrum, zijn helaas schaars geworden. Ik dacht: “dat moet anders, daar wil en ga ik mij hard voor maken”.

Het realiseren van speeltuin Elstervreugd in Elst kan ik niet alleen, daar heb ik anderen bij nodig. U?

Ten eerste heb ik een team: projectgroep, om mij heen nodig, die samen met mij de schouders onder dit project willen zetten. Daarna moeten er geldstromen binnen komen om alles te kunnen bekostigen. De gemeente Overbetuwe is enthousiast en bereid om mee te denken om speeltuin Elstervreugd te realiseren, maar kan op financieel gebied niets betekenen voor speeltuin Elstervreugd. Om toch aan geldstromen te komen zal er andere manieren moeten worden gevonden. Te denken valt aan het aanschrijven en/of bezoeken van: allerlei fondsen, Oostbetuwse uitdaging (MKB), buurtgemeenten, Rotary’s, vermogende particulieren, crowdfunding, scholen etc.

Natte vingerwerk, maar ik denk dat ik € 100,000 nodig heb om alles te realiseren wat ik in mijn hoofd heb. Binnen 4 jaar hoop ik dat speeltuin Elstervreugd is gerealiseerd.

De belangstelling voor speeltuin Elstervreugd blijkt groot. Dat merk ik aan mijn groep: Speeltuin Elstervreugd op Facebook. Mijn groep: Speeltuin Elstervreugd heeft binnen een paar dagen al 160 nieuwe leden mogen verwelkomen. Natuurlijk zijn meer leden van harte welkom, ook uit andere gemeenten.

Wil je op de hoogte worden gehouden van dit project? Sluit je dan aan bij mijn groep op Facebook: Speeltuin Elstervreugd.

Goed om te weten: gemeente Overbetuwe houdt de voortgang van speeltuin Elstervreugd nauwlettend in de gaten.

Voel jij je aangesproken om samen met mij je schouders onder dit project te zetten? Laat het mij dan weten via Messenger Facebook: speeltuin Elstervreugd, maar je mag mij ook mailen: meredith.o.wolff@gmail.com.

Wil je lid worden van de FB groep: Speeltuin Elstervreugd? Je bent meer dan welkom!

Ik hoop snel iets van je te horen.

Met vriendelijke groet,
Meredith Wolff