OnsOverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

aub actief burgers informeren mbt bestemmingsplan

  • 129 weergaven
  • 4 reacties


Als mijn rijbewijs of paspoort verloopt, krijg ik een attent briefje van de gemeente.
Ze weten me te vinden want ze hebben mijn adres. En ook de aanslag WOZ komt elk jaar keurig in mijn brievenbus.
MAARRRR: als het bestemmingsplan gewijzigd wordt moet ik dat maar zelf lezen in een huis-aan-huis-blaadje. Zal ik u eens wat vertellen? Die lees ik niet. En veel mensen lezen dat niet.
(en 10 jaar geleden voelde ik mij behoorlijk genept omdat opeens het bestemmingsplan veranderd was - voelde als 'achter mijn rug' uitgevoerd want dan zegtie niks!)
Daarom zou ik het correct vinden als de gemeente de bewoners meldt dat er iets gaat veranderen- en wat er gaat veranderen. U heeft mijn adres!

Geert van Dijk

Deel dit bericht!

Reacties

Mariel De Vries
13 februari 2020

Beste Geert,
ik snap je gevoelens helemaal! Ik heb een tip voor je: je kunt jezelf abonneren op een e-mailservice via onderstaande site overheid.nl/help/bekendmakingen Dan ontvang je dagelijks per mail informatie over bestemmingsplannen in je buurt. Bestemmingsplanwijzigingen in de Gemeente Overbetuwe en het Waterschap Rivierenland ontvang je dan per mail.

Geert van Dijk
13 februari 2020

DAT is een mooie tool.
Bedankt, ik heb me inmiddels aangemeld.

Rein Maassen
16 februari 2020

Sorry Geert, niet eens. In het Gemeentenieuws (vroeger in De Betuwe) staan alle publicaties van onze Gemeente. Aanvragen van vergunningen, ontheffingen etc. Dat is hoe dat is geregeld in onze gemeente. Je kan er voor kiezen dat niet te lezen, maar dat is dan je eigen keuze. Zeggen dat ze iets achter je rug om doen, vind ik dan overdreven.

Groeten Rein

Geert van Dijk
16 februari 2020

hhhmmmmzzzz...
Nou, de vorige keer bleek een bestemming op een van mijn loodsen zomaar veranderd. Ik vond dat niet chique. Toen ik er over belde lachten ze mij zelfs uit. Was wel chique, maar niet leuk...
Dus als de gemeente mij wél weet te vinden als mijn rijbewijs verloopt (als een service, ik kan ook zélf op mijn rijbewijs kijken) waarom kan die service dan ook niet gelden voor een bestemmingsplan dat betrekking heeft op mijn bedrijfs-perceel ?
Bovendien: Het Gemeentenieuws en De Betuwe... bestaan die nog wel? Ik geloof dat je die inmiddels moet gaan halen in de winkel van Bep en Frits... Bezorging is mijns inziens té onbetrouwbaar om er voetstoots vanuit te kunnen gaan dat 'iedereen' het krijgt... Het zou dus zomaar kunnen dat een bewoner een publicatie mist en het dus niet eens kán lezen.
Last but not least: hoeveel advertentiekosten (afgezien van papier- en energiekosten / uitstoot) kunnen er niet bespaard worden indien de gemeente gericht de betrokken bewoners en bedrijven een brief stuurt?

MAAR gelukkig bied internet ook hier een oplossing voor: ik heb nu een 'gratis abonnement' op overheidspublicaties. En gosh, wat heb ik er al veel ontvangen de laatste paar dagen.

Haha, misschien toch maar goed dat de gemeente geen brieven is gaan sturen: we hebben nu menig boompje bespaard!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.