Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtbus 556 gaat rijden vanaf 10 decemberOp 10 december gaat buurtbus 556 rijden,

Na een lange voorbereiding gaat Buurtbus 556 Overbetuwe op maandagmorgen 10 december rijden.

Om 6:58 uur vertrekt lijn 556 voor de eerste keer vanaf de Flessenstraat bij de halte Beemdhof in Heteren richting Driel met eindbestemming Elst, Europaplein.

Buurtbus 556 Overbetuwe rijdt op werkdagen ( Niet in de weekenden, en niet op feestdagen)

 In de Buurtbus kun je alleen betalen via de OV chip kaart, of via een Pinpas. Met contant geld kan helaas niet afgerekend worden in Buurtbus 556.

Rolstoelen zijn helaas niet toegestaan in Buurtbus 556. Rollators zijn wel welkom. Wij mogen helaas maar 8 passagiers in de Buurtbus tegelijk vervoeren.

Wij begroeten u graag als reiziger!

Heeft u nog verdere vragen

  • Jan van Brakel 06-23064209 Buurtbus 556 Overbetuwe . PR zaken
  • Jos Ouwerling 06-41376698 Buurtbus 556 Overbetuwe , voorzitterDeel dit bericht!

Reacties

Nelly Loete
9 oktober 2018

rijd deze bus om het uur of half uur en tot hoelaat

Jan van Brakel
9 oktober 2018

Ieder uur een bus vanaf Heteren via Driel naar Elst. Bus vertrekt 6:58 uur uit Heteren. Daarna een uursdienst.

Nelly Loete
10 oktober 2018

dank je wel zal het aan clienten vertellen die zullen dit ook fijn vinden

André Ladestein
14 oktober 2018

Jammer dat een belangrijke doelgroep, de mensen die aangewezen zijn op een rolstoel, niet zijn toegestaan in deze bus. Ik vindt dit een behoorlijke misser en in strijd met het VN verdrag van de rechten van de mens.

Nelly Loete
14 oktober 2018

voor deze mensen is er al regio taxi toch

André Ladestein
14 oktober 2018

Beste Nelly, waar ook deze mensen behoefte aan hebben is een vaste dienstlijn die op vaste tijden rijd en waar je van op aan kunt. Het systeem van de regiotaxi is ook een oplossing maar werkt voor de meeste mensen die rolstoel afhankelijk zijn niet echt prettig en dan druk ik me nog zachtjes uit. Er is in de buurtbussen wel degelijk ruimte hiervoor ingericht. Enkel het bevestigen van de rolstoel op de bodem zoals nu is voorzien geeft praktische problemen welke wel op te lossen zijn (kijk maar eens hoe dat bij een grotere bus is opgelost) en de chauffeur moet hiervoor een extra cursus volgen. De busmaatschappijen maken gebruik van de mazen in de Nederlandse wetgeving hierover. Deze stelt dat bussen voor personenvervoer met meer dan 8 personen verplicht zijn voorzieningen aan te brengen voor mensen die met een rolstoel reizen. In deze bussen is wel de juiste makkelijke voorziening aangebracht, welke voorziening echter ook in de buurtbus past en aangebracht zou kunnen worden, alleen dat kost geld.