OnsOverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Officiële start Gezond Onderweg (GO!) Elst

  • 262 weergaven


Gezond Onderweg (GO!) is een programma om kinderen met overgewicht of obesitas te ondersteunen om weer een gezonde balans te vinden. In 2016 is gemeente Overbetuwe gestart met GO! in Zetten/Herveld. Op maandag 28 oktober is GO! ook officieel in Elst van start gegaan. Met het starten van een groep in Elst kunnen ook de kinderen en gezinnen in Elst en omgeving dichtbij huis het programma volgen.

De kinderen en het gezin waarin ze opgroeien krijgen twee jaar lang begeleiding van een kindergezondheidscoach. De kindergezondheidscoach kijkt samen met het gezin welke ondersteuning nodig is. De coach kan hulp inschakelen van bijvoorbeeld een diëtist of fysiotherapeut om gezonder eten en meer bewegen te bevorderen. GO! kijkt ook naar de gezinssituatie en waar ouders tegenaan lopen. Hulp bij geldzaken of het leren omgaan met gedragsproblemen zijn soms zaken die verandering kunnen brengen. Zo probeert GO! het kind in brede zin te helpen om een beter effect te behalen.

Kinderburgemeester Salma Bensiali en wethouder Rob Engels waren bij de officiële start aanwezig om te benadrukken waarom een gezonde jeugd zo belangrijk is en dat zij blij zijn met vele samenwerkingen op dit gebied. “Overgewicht bij kinderen heeft vaak een onderliggend probleem. Door samen te werken met verschillende experts kunnen kinderen en het gezin snel zelf de regie weer nemen om gezond en vitaal te zijn”, aldus wethouder Engels.

Na het ondertekenen van de GO!-poster door alle aanwezigen is de start van GO! Elst officieel ingeluid. 

Kijk voor informatie voor kinderen, ouders en professionals op: www.go-nl.nl

 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.