Menu

Buurtverhaal:

Hiep Hiep Hoera 94 jaar (2018)

Christine Koch-Zeh
Gepubliceerd op 12 februari 2018 , 296x gelezen

Ik heb net een kop koffie op en zit lekker te kletsen. De lunch is besteld.

Bij het raam beginnen mensen te klappen en ze zingen: Lang zal je leven, lang zal je leven... Heel automatisch klap ik mee. Ik vind het leuk. Gezellig ook. De bediening is ook even gestopt en heeft de dienbladen neer gezet. Ze klappen en zingen allemaal mee.

Mijn ogen ontmoeten die van een mevrouw wat tafels verderop. Door het klappen keek ze op en het lijkt alsof ook zij het leuk vind. Zo zie ik nog meer. Ik zie verbazing maar ook sprankelen in de ogen. Één voor één heffen de mensen de handen, ze klappen nu allemaal en iedereen zingt mee: Lang zal je leven, lang zal je leven in de gloria….. Het is feest en ik voel me helemaal uitgelaten. Hieperdepiep hoera… het hondje aan de tafel hiernaast blaft instemmend… Hoera. Hoera.

Inmiddels staan we allemaal. Met de neuzen naar het raam, waar de jarige zit. Ze is helemaal in haar nopjes. Maar ja, dat is dan ook waarom mensen hiernaartoe komen op de verjaardag. Omdat het zo gezellig is en iedereen instemt voor een liedje. Er staat al een rij en ook ik sluit me aan. Ik wil ook graag feliciteren en de beste wensen brengen. Wat een geweldig cadeau. Mevrouw is helemaal blij en geniet in volle teugen van de aandacht. Een dag om nooit meer te vergeten.

ReactiesBekijk alle verhalen in je buurt »