Menu

Buurtverhaal:

Markante Mensen (2017)

Yvonne Van Eldonk
Gepubliceerd op 1 december 2017 , 580x gelezen

Markante Mensen

Zojuist Vincent Bos uit Elst gesproken in 'Het Wapen'. De journalist, voor o.a. de Betuwe. Dus: de interviewer geïnterviewd. Ten minste: een gesprek met hem gevoerd onder het genot van een kopje koffie. Was leuk!

Thuisgekomen maar meteen achter de laptop gaan zitten. Ik wil natuurlijk een leuk stukje schrijven over deze ontmoeting. Even Vincent's naam gegoogled. Ik kom humoristische en relativerende columns van hem tegen op debetuwe.net en lingewaardactueel: 'de Ruimte' en 'Eskimo'. Dat kan hij, leuke stukjes schrijven.

Heb je een levensmotto of hou je van quotes?

Nee, dat heb ik niet. Daar hou ik mij niet op die manier mee bezig. Ik probeer ondanks alles positief te blijven. En dat is al moeilijk genoeg vind ik. Wat ik wel doe is lachen en mensen daartoe verleiden en  aansporen. Klinkt misschien raar maar het maakt een enorm verschil: lach gewoon of 'tover' een lach op je gezicht. Probeer het maar eens als je over straat loopt.

En af en toe een kwinkslag in gesprekken en ontmoetingen kan alles wat lichter en vrolijker maken. Hard nodig is dat, vind ik.

Hoe kijk jij naar het dorp Elst en de andere dorpen van de gemeente Overbetuwe?

Feit is dat Elst met afstand qua inwoneraantal het grootste dorp is. En dat in Elst daardoor ook het meeste gebeurt. De meeste volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad komen uit Elst. En dan ook nog: Elst heeft het gemeentehuis en een station. Maar hoe vaak moet je nou tegenwoordig nog op het gemeentehuis zijn? Dus zo belangrijk is dat niet. Ik vind dat de gemeente moeite doet en alle dorpen serieus neemt: kijk bijvoorbeeld naar recente woningbouw in Zetten, Valburg, Driel en Heteren. En: er wordt in de praktijk echt rekening gehouden met de plannen van de verschillende dorpsraden. De stelling dat er in het dorp Elst meer geïnvesteerd wordt dan in de andere dorpen berust volgens mij niet op feiten.

Wat is de mooiste plek in Elst?

 Het Galama-park vind ik. Genoemd naar een oud-burgemeester. Het is een klein park met veel verschillende soorten bomen. Het is een zgn. arboretum. Heel leuk om daar te wandelen en al die bomen rustig te bekijken, een aanrader. De grote kerk in Elst heeft dan de naam, van mooiste gebouw of plek, dat vindt iedereen wel. Is ook wel bijzonder, met resten van een  Romeinse tempel, waar de kerk bovenop staat.

Wat vind jij van dit digitale parkplein, OnsOverbetuwe.nl?

Voor mijn werk bekijk ik dit soort websites, heel nuttig, hoor. Ik haal wel eens wat van 'groetenuitGendt' en ook andere websites. Wat ik belangrijk vind bij deze sites: als je dezelfde functie vervult moet je gaan samenwerken en zó elkaar versterken. Je moet je site goed promoten. En vooral ook: word geen slapende of stilstaande website. Regelmatig vernieuwen en nieuwe berichten erop. Dat het geen gemeente-site is, is goed. Dan is het laagdrempelig en kunnen mensen met gewone hulpvragen terecht.

Bedankt Vincent, voor dit gesprek!

ReactiesBekijk alle verhalen in je buurt »