Yvonne van Eldonk - Markante personen uit Overbetuwe


Yvonne van Eldonk deelt elke maand een interview met ons onder het kopje buurtverhalen. Ze interviewt markante mensen uit de dorpen van Overbetuwe.

Om te beginnen heeft ze in oktober eerst over zich zelf verteld:

Wat vind je van je dorp en wat doe je allemaal?

Ik woon 25 jaar in Heteren, met mijn gezin. Hoewel mijn kinderen nu niet meer thuis wonen.

Het bevalt me hier goed, de kinderen konden rustig en 'dorps' opgroeien. Wat ik alleen maar positief bedoel. De rust vind ik zelf heerlijk, maar ik kan me ook voorstellen dat je in bepaalde periodes van je leven, als je jong bent, wat meer reuring nodig hebt. Het is overzichtelijk en kleinschalig en alle noodzakelijk levensbehoeftes zijn hier wel te krijgen.

Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar kennen en rekening met elkaar (kunnen) houden.

Ieder jaar organiseert onze straat bijvoorbeeld een buurtfeest met uitje en een barbecue. En daar help ik dan graag aan mee. Zo leer je elkaar kennen en kun je elkaar helpen als dat nodig is. We hebben bijvoorbeeld ook al enige tijd een straat-app, die heel handig blijkt te zijn. Verder doe ik vrijwilligerswerk voor de lokale rk kerk, Herberg de Aandacht, Liefkenshoek, het Centrum voor Spirituele Ontmoeting Heteren en het CDA...

...lees hier verder

Yvonne is een duizendpoot met een heel groot netwerk. Toen we haar voor de eerste keer spraken had ze meteen al ideeën wie ze kon interviewen.


alle interviews - klik op de tekst en je komt naar het verhaal

2018    9 maart - Olga de Boer uit Zetten 

2018 30 januari - Justin van Baal uit Slijk-Ewijk

2018   3 januari - André Ladestein uit Driel

2017    1 december - Vincent Bos uit Elst

2017  31 oktober - Corina Vos - Stokman uit Heteren