Menu

Activiteit:

expositie Elly Maessen en Susanne Haag

Geplaatst door: Mieke Scholten Buitenhek (Galerie de Sleedoorn in Zetten)
Begint op: vrijdag, 9 november 2018 om 14:00
Eindigt op: vrijdag, 9 november 2018 om 17:00
Locatie: H. Piersonstraat, Zetten, Nederland
Herhaling: Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 25 november 2018

Van 2 tot en met 25 november 2018 loopt er een boeiende expositie van twee  beeldend kunstenaars met ieder een eigen stijl. 

De semi-abstracte en figuratieve schilderijen van Elly Maessen passen wonderwel bij de Raku-gestookte potten van Susanne Haag . De expositie wordt feestelijk geopend op 4 november a.s. om 15.00 uur. Galerie De Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. 

 Elly Maessen schildert kleurrijke composities, zowel (semi)abstract als figuratief, in acrylverf op canvas, waarop ze soms eerst structuur aanbrengt met zand, gelmedium, collagemateriaal, textiel e.d. Een onuitputtelijke inspiratiebron is voor haar de natuur: vormen, kleuren, licht en schaduw, reflecties en zelfs abstracties. Ze verwondert zich over  het grote in iets heel kleins. Het ontdekken van magische details in bijvoorbeeld bloemen en vlinders en die magie op doek proberen over te brengen, is wat haar het meest fascineert. Ook de kleurrijke mythen van andere culturen zijn inspiratiebronnen, zowel om te fotograferen als om te schilderen. Schilderkunst en fotografie zijn voor Elly dé manier om uit te drukken wat ze met woorden niet zeggen kan.

Susanne Haag heeft ruim 25 jaar ervaring als keramiste en deed in die jaren vele keramische ontdekkingen o.a. het Raku-stoken. Juist omdat het zo ambachtelijk en direct is. Het stookproces van de glazuuroven is goed te volgen en binnen 1 à 2 uur is er eindresultaat.

Haar potten zijn dragers van een ogenschijnlijk ingewikkelde geometrische decoratie in wit en zwart. Raku stoken levert bijzondere en contrastrijke tonen van licht en donker die uniek zijn. Het opbrengen van de decoratie is zeer arbeidsintensief. Het dynamische effect van de decoratie op de ronde vorm is bijzonder. Er ontstaat diepte met een sterk trompe-l’oeil effect. De ronding van de objecten die van breed op de buik naar smal op de hals gaat maakt het tekenen arbeidsintensief. Er komt geen wiskunde aan te pas, wel passer en liniaal.

Naast de bolvorm ontwerpt zij ook andere vormen, zoals haar ‘in wankel evenwicht’ objecten, Russische kathedralen en gebouwen en divers figuratief werk. In feite werd zij voor het eerst geïnspireerd tot haar geometrische werk door de kathedralen en speciaal de Tsaren paleizen en kloosters in Rusland.

De expositie loop van 2 tot en met 25 november 2018

Bekijk alle activiteiten in de buurt »