Menu

Nieuws:

Ruilpunt Elst viert een feestje met kleurplaatwedstrijd

Amanda Mens-Roelofs, (Ruilpunt KrijgdeKleertjes Elst)
1 december 2017 , 3x gelezen

Sinds 1-9-2015 draait in Elst een KrijgdeKleertjes-ruilpunt. Hier ruilen ouders kinderkleding. Op de ruilavond van 14 december viert het ruilpunt een feestje. Landelijk bestaat KrijgdeKleertjes op 12     december namelijk precies 5 jaar. En wie jarig is, trakteert! Bezoekers van de ruilavond krijgen iets          lekkers en kunnen meedoen aan een kleurplaatwedstrijd.

Steeds meer ouders ruilen hun kinderkleding. Logisch, want kinderen groeien, maar hun kleren groeien niet mee. In Elst kunnen ouders kinderkleding ruilen bij het ruilpunt van De Deel aan de Pins Hendrikstraat 5A.     Hier is elke even week op donderdag van 18.00-19.30uur een ruilavond. Wie kinderkleertjes over heeft, kan deze inbrengen en in ruil weer wat nieuws uitkiezen. Dat deden inmiddels al honderden ouders.

Amanda Mens, oprichtster van het ruilpunt in Elst, zet zich vrijwillig in: Als moeder van jonge kinderen had ik steeds stapels kleding over waar de kinderen uit waren gegroeid. Door te ruilen kan ik er iemand anders   blij mee maken en krijg ik er zelf ook nog iets anders voor terug. Bij het ruilpunt leer ik ook nog veel leuke mensen kennen.”

Het ruilpunt in Elst is een van de 24 ruilpunten van KrijgdeKleertjes.nl. Deze stichting brengt ouders die willen ruilen bij elkaar.  Dat gebeurt bij de lokale ruilpunten en daarnaast ook online via een website.

KrijgdeKleertjes  is op 12-12-12 begonnen en viert daarom in december van dit jaar haar  vijfde verjaardag. Wie bij de aanstaande ruilavond kinderkleding komt ruilen, kan het feestje meevieren. Om het extra           feestelijk te maken is er een speciale kleurplaat. Kinderen die meekomen, kunnen deze ter plekke inkleuren, maar hij mag ook mee naar huis.

Met 5 jaar is KrijgdeKleertjes nu een kleuter. Kinderen groeien als kool, KrijgdeKleertjes ook. Sinds de oprichting van de website KrijgdeKleertjes.nl zijn al ruim 5.700 pakketten met kinderspullen geruild. De website heeft ruim 5.000 leden. Daarnaast ruilden in heel het land al duizenden ouders hun kinderkleding bij een van de 24 lokale ruilpunten, die gerund worden door vrijwilligers.


Reacties