Menu

Sociaal Kernteam Herveld-Andelst - Valburg - Oosterhout - Slijk-Ewijk

Het Sociaal Kernteam ondersteunt inwoners bij al hun vragen op het gebied van zorg en welzijn.

Het Sociaal Kernteam wil graag inwoners met hun vragen op het gebied van zorg en welzijn dicht bij in de eigen kern helpen. Het is dus niet altijd nodig om naar het gemeentehuis te gaan; voor veel vragen over zorg en welzijn kunt u ook terecht bij het Sociaal Kernteam in uw eigen kern, bijvoorbeeld tijdens het inloopspreekuur

Wat doet het sociaal kernteam? 

  • Voor alle vragen op gebied van zorg en welzijn zoals bijv. sociale contacten, wonen, psychische en lichamelijke gezondheid, financiën, dagbesteding, vervoer enz.
  • Samen met inwoner(s) proberen we de hulpvraag duidelijk te krijgen, ondersteuning te bieden bij problemen of zo nodig iemand de weg te wijzen naar intensievere zorg. Hierbij kijken we natuurlijk ook naar de eigen mogelijkheden.
  • Verbindingen leggen met inwoners, vrijwilligers, organisaties en instellingen om, dat wat aan zorg ontbreekt, te organiseren.
  • Proberen te voorkomen dat mensen van het kastje naar de muur worden gestuurd; meehelpen de juiste instantie / afdeling te vinden en eventueel vast vooroverleg te voeren.
  • Samen willen we zoeken naar praktische oplossingen dichtbij door onafhankelijke cliëntondersteuning.

 

Laatste berichten