Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Over

Vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid en gevestigd in Brede school De Vogeltuin.

Doelstelling van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid is het verwezenlijken en in standhouden van een goede bibliotheekvoorziening in de gemeenten Lingewaard, Millingen aan de Rijn, Overbetuwe, Beuningen, Berg & Dal, Heumen en Nijmegen, ten dienste van alle inwoners, ongeacht hun levens- en wereldbeschouwing. Als goede bibliotheekvoorziening stelt de OBGZ haar collectie van boeken, dagbladen periodieken, audiovisuele en digitale materialen, welke actueel zijn en representatief voor het culturele veld, ter beschikking aan alle inwoners van de betreffende gemeenten.

Je kan in de bibliotheek niet alleen boeken uitlenen, maar ook gebruik maken van de computers en cursussen en workshops volgen.

Groepen en organisaties

Aantal inwoners: Heteren telt 5078 inwoners. Ligging: Het dorp ligt aan de rivier de Nederrijn ten zuidoosten van Wageningen en ten zuidwesten van Arnhem. Ontstaan en geschiedenis: Het ontstaan van Heteren begint met de vestiging van de Romeinen en de Batavieren bij Rayen onder Elst, Hemmen, Zetten en op de Hoge Woerd bij Kesteren. In de kom van het dorp Heteren lag zo’n Bataafse nederzetting. Nadat de Batavieren verdwenen waren werd het land bewoond door de Chamaven, daarna geruime tijd door de Saksen. In 1232 wordt voor het eerst “Insula de Hetere” vermeld. Met insula wordt vermoedelijk “eiland” bedoeld, omdat men in het rivierengebied op hoger gelegen gronden bouwde. Bekend om: Heteren staat bekend om het betuws oorlogsmuseum. Ook zijn er in het dorp meerdere monumenten ter nagedachtenis aan de oorlog te vinden. Eén ervan, een leeg platform aan de Randwijkse Rijndijk, herdenkt aan de molen die daar jaren zijn dienst heeft gedaan, maar in de oorlog onherstelbaar verwoest werd. Leuk om te weten: Twee bekende Nederlanders (beide voetballers) zijn geboren in Heteren. Johan Derksen (1949) en Jan Menting (1952) Het team van buurtverbinders komen versterken: Vind je het leuk om buurtverbinder te worden voor je eigen dorp Heteren? Voor vragen, tips en anderes kun je ons mailen aan of contact opnemen via deze site.

Berichten

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.