OnsOverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Over

KOM!
Loop gerust het park in als je in de buurt bent. Je kunt even uitrusten op het bankje in de zon, maar je mag natuurlijk ook een kijkje nemen in de moestuin met oer-Hollandse en vergeten groenten. Als we aan het werk zijn, vertellen we je er graag over. Vanaf de uitkijktoren kun je mooi uitkijken over de moestuin maar ook over park Lingezegen. Met mooi weer kun je Arnhem en Nijmegen zien. Park Bredelaar is in principe elke dag geopend en voor het publiek toegankelijk (openingstijden). Op afspraak verzorgen we voor scholen en andere groepen ook graag rondleidingen.

EVENEMENTEN
In het park worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd. Wil je zelf iets organiseren in het park of een feestje vieren? Ook dat mag, neem hiervoor contact op met de beheerders.

PROEF!
In het park worden vergeten en oerhollandse groenten verbouwd. Ook hebben we veel fruit, zoals appels, peren aardbeien, frambozen. Onze groenten en fruit zijn te koop via de kar bij de poort. Vanuit de kar verkopen we los en per tasje. Ook zijn de groenten te koop voor restaurants en streekwinkels. Vanaf mei zijn er weer groenten oogstbaar en kan er weer worden gegeten uit de tuin. Interesse: kom langs of neem contact met ons op.

BELEEF!
De Betuwe in het klein zoals dat vroeger was! Dat is wat Park Bredelaar is. We verbouwen historische groenten en fruit zoals vroeger. Natuurlijk bewerken we de grond met tractoren met machines, maar de rest van het werk gaat op traditionele en op biologische wijze, dus zonder gif en kunstmest. De bodem en het weer zijn daarbij erg belangrijk. De bodem zullen we langzaam aan verbeteren, maar we hebben minder controle over de omstandigheden. Als het regent, is het erg nat en als het lang droog is, dan groeit het allemaal iets minder goed.

Zo ging dat vroeger en doen wij dat nu weer. Beleef landbouw door de eeuwen heen.

Pagina's

Buitenplaats de Grote Bredelaar bestaat o.a. uit een geitenboerderij, biologische tuin, kas, camping en catering bedrijf. Werkzaamheden b...
Park Bredelaar is onderdeel van Park Lingezegen en is een werktuin voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In de tuin worden groente...
Back to Basic!Heb je wel eens met van die stoere gietijzeren pannen gekookt op houtvuur? Of in een boomgaard een heerlijke maaltijd berei...

Berichten

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.