Menu

Uitgelicht:

De tweede ronde van Overbetuwe Doet in Heteren is gestart

Floor Vreuls - Gemeente Overbetuwe
12 maart 2018 , 363x gelezen

Rond 8 maart hebben alle inwoners van Heteren de tweede cheque van Overbetuwe Doet ter waarde van €7,50, ontvangen. De cheque is tot 10 april te activeren. 

Op dit moment ligt er voor € 15.975,- aan waardecheques in Heteren. Begin december was de eerste ronde van Overbetuwe Doet in Heteren. Toen is 28% van de waardecheques geactiveerd! Een mooi resultaat voor een eerste ronde. De tweede ronde gaan we voor een nog beter resultaat. 

Woont u in Heteren en heeft u een goed idee?
Ook nieuwe initiatiefnemers zijn hierbij weer van harte uitgenodigd om hun idee aan te melden op Overbetuwe Doet. Denk vooral ook aan kleinere (buurt)activiteiten, zodat u met deze tweede (en laatste) ronde het bedrag snel bij elkaar hebt. Voorbeelden zijn, een buurtmaaltijd of het opvrolijken van uw straat.

Proeffase in Heteren
Overbetuwe Doet, het digitale platform dat de huidige subsidieregelingen voor maatschappelijke initiatieven van inwoners vervangt, kent een goede start in de proeffase die in Heteren wordt gehouden. Het doel van Overbetuwe Doet is om het gebruik van het Fonds Maatschappelijke Initiatieven (FMI) gemakkelijker, toegankelijker en duidelijker te maken voor inwoners. 

Na deze tweede ronde wordt geëvalueerd of Overbetuwe Doet uitgerold moet worden in heel Overbetuwe. Daar neemt het nieuwe college een besluit over.Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »