Menu

Uitgelicht:

Drie keer is scheepsrecht! Voor de derde maal Rijksweg Zuid.

Jan Duindam (Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk)
11 februari 2018 , 450x gelezen

Verslag 27 januari Rijksweg Zuid 82b (3)

We waren blij verrast met de grote opkomst. Er waren 13 knotters aanwezig terwijl zich er 9 hadden aangemeld! Onze ZZP'ster op de fiets, Elieke, heeft voor een extra pot heerlijke koffie kunnen zorgen. Waarvoor onze hartelijke dank!

Deze zaterdag dus met 13 man/vrouw de laatste zware knotwilgen geknot en alle takken naar de weg vervoerd. Alleen al met het vervoer van de takken, m.b.v. de tractor en wagen van Herman Jansen, hebben ongeveer 5 á 6 mensen zich de hele ochtend bezig gehouden. Met deze zaterdag is er een grote klus afgerond waarmee we 3 zaterdagen bezig zijn geweest. Voortaan proberen we op de grotere locaties zoals ook deze stipt ieder jaar 1/4 deel (= 8 bomen) te knotten. Maar eind goed al goed: deze klus is geklaard.

Werkoproep 10 februari Zetten (1)

Zaterdag 10 februari gaan we knotten op ons enige adres in Zetten, bij de fam.Nab, waar 33 knotwilgen staan. Hiervan hebben twee van onze vrijwilligers 2 jr geleden 2 wilgen geknot en 10 nieuwe wilgenstaken geplant. Verder hebben we 4 jaar geleden 18 wilgen en 5jr geleden 13 andere wilgen geknot. Dat betekent dat ook hier een aantal bomen met zwaardere takken staan. Dus voor ieder wat wils; zware, minder zware en lichte pruiken. Gezien de conditie van de knotters moet ook het zwaardere werk geen problemen op leveren!

We werken van 9:30 uur tot 12:30, onderbroken door een koffiepauze. Zin om te komen kijken? Of om mee te doen? Je bent van harte welkom! Doe stevige (werk)schoenen en kleding aan en laat het van te voren even weten op info@overbetuwegroennatuurlijk.nl zodat we je kunnen bereiken als wegens slecht weer het project wordt uitgesteld.

 Mark, namens de knotters, beterschap met je geblesseerde (zaalvoetbal-)knie.

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »