Menu

Uitgelicht:

Week van Zorg en Welzijn

Elvira Patelias (Gemeentebelangen Overbetuwe)
13 maart 2018 , 313x gelezen

Week van Zorg en Welzijn 12 tot en met 17 maart

Iedereen krijgt op een gegeven moment te maken met zorg en welzijn. Dan wil je de best mogelijke zorg en dienstverlening. 1,2 miljoen zorgprofessionals en 450.000 vrijwilligers zetten zich daar dagelijks met passie en professionaliteit voor in. Zorg en Welzijn is de grootste werkgever in onze regio. Tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn staan we daarbij stil. We laten zien hoe veelzijdig Zorg en Welzijn is, welke nieuwe ontwikkelingen er zijn en vooral zetten we in deze week de mensen die er werken in de schijnwerpers.

Als je altijd al hebt willen weten wat er nu precies gebeurt bij de zorgorganisatie om de hoek, of nieuwsgierig naar hoe het is om te werken als zorg- of welzijnsprofessional. Zelf een overstap willen maken naar Zorg en Welzijn en je daarover nader laten informeren: dan is de landelijke Week van Zorg en Welzijn een uitgelezen kans om dat te ervaren. Bezoek van 12 tot en met 17 maart een van de meer dan honderd zorg- en welzijnslocaties in de regio!

Gedurende de hele week organiseren zorg- en welzijnsorganisaties in Gelderland activiteiten om te laten zien wat Zorg en Welzijn allemaal te bieden heeft en wat hun werk op die locatie zo bijzonder maakt. Ex-zwemmer en olympisch kampioen Maarten van der Weijden is ambassadeur van de Week van Zorg en Welzijn en trapt de Week op een bijzondere manier af. Per helikopter doet hij verschillende zorglocaties aan, waaronder revalidatiecentrum Klimmendaal in deze regio, om een paar baantjes te zwemmen.

Een greep uit de activiteiten van de deelnemende organisaties:

  • Bij Liefkenshoek wordt een virtuele rondleiding georganiseerd en kun je informatie inwinnen over het werken en leren bij Stichting samen zorgen
  • Samen soep eten met cliënten bij Siza op diverse momenten
  • Workshop muziek en geheugen bij Zinzia Zorggroep

Veel organisaties hebben de deuren open voor rondleidingen, hebben een informatiestand, en/of is iedereen welkom voor een kop koffie en een praatje.
Kijk op www.weekvanzorgenwelzijn.nl voor alle geopende locaties in de regio en de rest van Nederland.

Zorg en welzijn is belangrijk nu en in de toekomst!

Hartelijke groet,

Wendy Penning
Fractielid

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »