Randwijk


Wil je meer lezen over Randijk? Klik dan hier voor de website van het dorp.

Randwijk telt 1456 inwoners. Het is een dorpje aan de prachtige uiterwaarden van de Nederrijn. Geflankeerd door verschillende plaatsjes, Zetten (3 km), Hemmen (3 km), Heteren (4 km) en als je de Nederrijn oversteekt vind je daar Wageningen (4 km). Ben je op zoek naar grotere plaatsen zoals Arnhem en Nijmegen, dan zijn deze vanuit Randwijk heel makkelijk bereikbaar, hetzij per auto (A15 – A50) of per trein via het stationnetje van Zetten-Andelst. Een pont verbindt Randwijk met de overzijde en via deze route bereik je in korte tijd de A12 richting Utrecht etc.

Randwijk bestaat uit Indoornik, Lakemond en Randwijk en maakt tesamen met 10 andere kerngemeenten deel uit van de gemeente Overbetuwe. Het gemeentehuis staat in Elst (10 km).

In de uiterwaarden zijn struinpaden aangelegd en er staan prachtige eeuwenoude steenfabrieken. Steeds vaker zie je zilverreigers en lepelaars neerstrijken aan de oevers van de Rijn. Het plaatsje Hemmen biedt een heerlijk stukje bos, heeft prachtig aangelegde paden langs de Linge, fruitbomen en oude boerderijen.

Tesamen met de omliggende plaatsen worden alle faciliteiten geboden die een (gezins)leven mogelijk maken en ondersteunen. 

Het team van buurtverbinders komen versterken:
Vind je het leuk om buurtverbinder te worden voor je eigen dorp Randwijk?

Is deze omschrijving helder en volledig? Mis je iets? Is er iets veranderd of heb je een andere op- of aanmerkingen, mail dan naar contact@onsoverbetuwe.nl. 

Dank je wel.

Hartelijke groet
De buurtverbinders