Welkom


Welkom bij Wijngaard KEULENHOF in Elst. Wij zijn een jong wijnbedrijf. Wij werken met veel passie en gevoel voor kwaliteit op Betuwse bodem. Grond, die al vier generaties lang door onze familie wordt bewerkt. We geven je graag informatie over het hoe & waarom van ons bedrijf en over onze wijnen.

Wij zijn zaterdag 30 maart, Paaszondag 31 maart en Paasmaandag 1 april geopend van 13.00 – 17.00 uur. Daarna zijn wij iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 – 17.00 uur.  Kom gerust langs!

Zoek je een cadeau of relatiegeschenk? Onze wijnen worden prachtig verpakt in een cadeauverpakking. Via de mail kun je bij ons bestellen en dan zorgen wij dat je wijnen mooi verpakt voor je klaar staan op een dag die jou goed uitkomt.

 

 

 

De wijnen van Wijngaard KEULENHOF worden jaarlijks beoordeeld bij de Wijnkeuring van de Lage Landen. Ook in 2023 hebben we volop prijzen gewonnen. We zijn ongelooflijk blij dat we al jaren achter elkaar zoveel medailles hebben gewonnen met onze wijnen, terwijl we nog zo’n jong wijnbedrijf zijn.

We zijn trots op onze uitstekende Betuwse wijnen. Twee witte wijnen: de CuvéeKwartet, de Mussenberg en de roséwijn Optimum. En onze nieuwste Parelwijnen: de witte of rosé Parel van Elst. Dit zijn smaakvolle mousserende wijnen, ideaal voor bijzondere gelegenheden.
En wil je een feestelijke drank zonder alcohol, denk dan eens aan onze druivendrank met bubbels: Bruis! 

Tegenwoordig kunnen we onze wijnen op bestelling versturen per zes of twaalf flessen. De extra verzendkosten zijn 10 euro per zes flessen of 14 euro per twaalf flessen. Neem even contact op via de mail als je hiervan gebruik wilt maken. 

Je kunt ook ‘Vriend van de wijngaard’ worden en meehelpen tijdens de druivenpluk. Van harte welkom!
Je kunt ons bellen of via Whatsapp bereiken via 06 – 5151 8338.

 

Je vindt ons op Mussenbergstraat 5, 6661 NN Elst.
Kijk voor de laatste nieuwtjes ook op onze Facebook en Instagram accounts.

Arjan en Ingrid Stam

Met hart en ziel


Mooie wijnen maken is een vak. Het vraagt het gehele jaar aandacht en dat doen we vanuit ons hart.

Het stuk grond waarmee we zijn begonnen heeft de vorm van een hart. Daarom vind je symbolisch een ‘hart’ op al onze wijnetiketten.

 

Bakermat en bedrijf


Het familiebedrijf Keulenhof loopt als een rode draad door ons leven. Het is niet alleen een fijne plek om te werken en te wonen. Het is ook bijzonder dat wij op deze plek als vierde generatie al jaren actief en innovatief mogen zijn.

Door de jaren heen is veel veranderd op de boerderij. Maar nog steeds zijn er een aantal vaste methodieken die wij toepassen in het bedrijf. Om dit te symboliseren gebruiken wij in al onze etiketten de ‘kurkentrekker’. De kurkentrekker vind je ook terug in het muurwapen uit 1792 van Keulenhof.

Terroir
Terroir verwijst naar een bodem in relatie tot gewassen die hierop geteeld worden. Terroir verwijst specifiek naar kenmerkende eigenschappen van de bodem die belangrijk zijn voor onze druiven. Door de eeuwen heen is door overstromingen uit de Rijn en de Waal zeer vruchtbare rivierklei afgezet in de Betuwe.

Het pakket rivierklei in onze wijngaard, van ongeveer 50cm dikte, ligt op een laag Löss dat is gevormd in de IJstijd. Löss ontstond door het slijpen van grote stenen, die werden voortgeduwd door het naar het zuiden oprukkende ijs.

Het rijke, mineraal houdende Löss voegt in de loop van de tijd -met de toenemende leeftijd van de wijnstokken- extra smaakcomponenten toe aan onze wijnen. De druivenstokken ontwikkelen langere wortels wanneer zij op zoek moeten naar vocht in de bodem. Afhankelijk van de duur en intensiteit van drogere perioden groeien de wortels tot in de Löss laag.

Met het veranderen van het klimaat worden de zomers warmer en de neerslag extremer. De jaarlijkse verandering in de bodem en het weer maken het wijn produceren tot een avontuur.

Milieu ontziend


Wij willen wijn maken met respect voor de natuur. Daarom streven wij naar verbetering van de bodem, de lucht en het water. Wij vinden dat een gezonde omgeving de beste druiven en de lekkerste wijnen levert. De ‘vlinder’ op onze etiketten symboliseert dit streven.

Contact


Heb je een vraag, opmerking of suggestie? We horen het graag.
Vul onderstaand formulier in en we reageren zo snel als mogelijk.

    Naam (verplicht)

    E-mail adres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht

    Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.