Over Mariel

Wat vind je het leukste aan je buurt?

Tijdens een fietstocht vanuit Elst werd ik verliefd op Oosterhout en in het bijzonder op de Peperstraat. Na de verhuizing naar Oosterhout in 2010 duurde het twee dagen voor we ons Golden Retrieverpup Lucas op hadden gehaald. Eindelijk ruimte voor een hondje! Ik geniet iedere dag van het groen in Oosterhout als ik met mijn hond Lucas ga wandelen. Of dat nu op de dijk, door Park Tergouw, 'het bosje van de baron', in de uiterwaarden of door de Dijkstraat is. Verder viel me meteen op dat alle mensen in Oosterhout elkaar groeten, dat is bijzonder en ik hoop dat we dat blijven doen!

Wat voor werk doe je?

Ik ben zelfstandig adviseur en heb daarnaast tijd voor vrijwilligerswerk. Een van die vrijwilligersbanen was bestuurslid van de Dorpsraad. De kans voor Oosterhout om de leefbaarheid te vergroten en weer wat voorzieningen terug te krijgen in ons dorp is het dorpshart. Daarnaast moeten we voorkomen dat het groen in en om Oosterhout verdwijnt. Daar zet ik me graag voor in en ik hoop met mij heel veel mensen! Helaas moest ik stoppen omdat ik nu kandidaat ben voor de gemeenteraad voor D66. Ik sta als tweede op de lijst. Daar ga ik natuurlijk verder knokken om de leefbaarheid van Oosterhout (en andere dorpen) op de kaart te krijgen!

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik loop hard, ik hockey, ik wandel met mijn hond. Ik zit in meerdere besturen als vrijwilliger (Vrouwen met Lef, STOOM, Vrijetijdsmarkt) en ben actief voor D66, waar ik voorheen voorzitter was van het lokale bestuur. Ook ben ik nog steeds vrijwilliger voor HCOB, de hockeyclub in Elst waar ik al vanaf de oprichting mijn hart aan heb verpand. Als ik tijd over heb, dan sta ik op de steiger mijn houten huis te schilderen of onkruid te wieden, en helaas schiet dat niet op...

Wat wil je nog meer vertellen?

Ik ben benieuwd wat er leeft en speelt in Oosterhout. Als Dorpsraadlid voelde ik me erg betrokken bij Oosterhout en dat houd ik ook graag zo. Dus als ik voor u wat kan doen vanuit mijn (toekomstige) rol als raadslid van Overbetuwe, dan hoor ik dat graag!