OnsOverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Adopteer uw hoogstamfruitboom

  • 226 weergaven

Ook genieten van de oogst van uw geadopteerde boom in Hemmen? Dat kan! Ekoboerderij de Lingehof en Tuinderij de Stroom, de gezamenlijke krachten achter Hoogstamfruit Hemmen, bieden u dit aan.

De Betuwe is van oudsher een gebied waar veel fruit geteeld wordt dankzij de vruchtbare kleibodem. De hoogstamfruitboom maakt al heel lang deel uit van het Betuwse landschap. Sinds het echter mogelijk is ook op laagstam fruit te telen, zijn vrijwel alle telers hierop overgestapt. Laagstam is makkelijker te snoeien en te oogsten. De prachtige hoogstamboomgaarden – het typische landschap van de Betuwe – verdwenen hiermee.

Op Landgoed Heerlijkheid Hemmen zijn, zo’n 15 jaar geleden, ongeveer 500 hoogstamfruitbomen aangeplant. Oude en voor de meesten van ons inmiddels onbekende appelrassen, die niet meer in de winkel liggen, zoals de Notarisappel en de Groninger Kroon. Deze bomen staan in verschillende boomgaarden in en rondom Landgoed Hemmen.

U kunt via ‘Hoogstamfruit Hemmen’ uw eigen hoogstamappelboom adopteren. U wordt dan uitgenodigd voor de jaarlijkse bloesempicknick en in de herfst, tijdens het plukseizoen kunt u uw appels komen plukken en er naar wens sap van laten persen.

De adoptie van een hoogstamappelboom is ook leuk om cadeau te doen. Ideaal voor gezinnen, collega’s en kinderen, maar ook als herinnering aan dierbaren of geboorte van een kind.
 Een blijvend en levend aandenken. U ontvangt een houten bordje die u persoonlijk kunt maken met een tekst of schildering om bij uw boom te bevestigen.

Volg www.facebook.com/hoogstamfruithemmen/

Hoogstamfruit Hemmen
Hemmensestraat 17
6668 LB Randwijk

Kijk op de website: www.hoogstamfruithemmen.nl

bron van dit bericht: http://heerlijkhemmen.nl/adopteer-een-appelboom/

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.