OnsOverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Benefietconcert Koren: zondag 19 januari in De Grote Kerk in Elst

  • 611 weergaven
  • 2 reacties

Benefietconcert Molukken

In september 2019 werden de Molukken getroffen door een hevige aardbeving. Ongeveer 40 km van de stad Ambon. Tientallen doden en gewonden en tienduizenden mensen dakloos. Ziekenhuizen, scholen zwaar beschadigd. Door nog altijd voorkomende naschokken durven veel mensen niet terug naar hun dorpen. Daarom is grootschalige opvang noodzakelijk. 

Aangezien veel gemeenten in Nederland een Molukse gemeenschap kennen, hebben meerdere gemeenten besloten een donatie te doen via het Rode Kruis om de nood te lenigen. De gemeente Overbetuwe heeft nog geen bedrag beschikbaar gesteld. 

Initiatief vanuit de Overbetuwse bevolking

Veel Molukse mensen in Overbetuwe hebben nog een nauwe band met hun verwanten daar en hun bezorgdheid is groot. Na de negatieve beslissing van het gemeentebestuur wordt in de gemeente Overbetuwe nu via meerdere initiatieven vanuit de bevolking geprobeerd de helpende hand te reiken aan de mensen op Ambon. Eén van die initiatieven is een benefietconcert, dat op zondag 19 januari van 14.00 uur tot 17.00 uur wordt gegeven in De Grote Kerk in Elst. 

Er nemen vijf koren aan deel: 

1. de Molukse Vocal Group G.I.M. uit Elst, 

2. Popkoor Akkoord, 

3. Elster Mannenkoor, 

4. Shantykoor Alle Hens en 

5. Moluks koor Anugerah uit Hatert (Nijmegen). 

Opbrengst bestemd voor Rode Kruis

Alle koren staan bekend om hun kwalitatief goede presentatie, terwijl hun verscheidenheid een garantie is voor elk wat wils. De entree bedraagt € 10 per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar € 5. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Rode Kruis (watervoorziening en riolering). Geen koor, geen dirigent en niet de kerk wenst daarvoor een vergoeding te ontvangen.

Op 19 januari ligt Kerstmis en daarmee de gedachten aan verbroedering en naastenliefde nog maar net achter ons. We hopen dat die gedachten voldoende aanleiding zullen zijn voor een grote belangstelling. Je krijgt er een prachtig concert bij.


Deel dit bericht!

Reacties

Christine Koch-Zeh
14 januari 2020

Hallo Elbert, op facebook vroeg iemand als reactie op dit bericht: Waar zijn de kaarten te koop? Is er een mailadres, adres of telefoonnummer dat ik kan delen voor de kaartverkoop?
Hartelijke groet, Christine

Elbert Elbers
14 januari 2020

Vooraf zijn geen kaarten te koop. De kaartverkoop start zondag 19 januari om 13.30uur bij de entree van De Grote Kerk. De kerkdeuren gaan dan open voor het publiek.
Vol is vol. Dus belangstellenden doen er goed aan om op tijd te komen. In verband met de (brand)veiligheid mogen maximaal 400 mensen het concert bijwonen.
Er is geen mogelijkheid om met PIN te betalen. Mensen moeten dus cash (papieren) geld bij zich hebben. (Er zijn Pinautomaten aanwezig vlakbij De Grote Kerk.)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.