Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

De bieb maakt je digisterker

Wil je belangrijke zaken als belastingaangifte of een toeslag aanvragen zelf online kunnen doen? De bibliotheken in Elst en Zetten organiseren de gratis cursus ‘Werken met de digitale overheid’.

Kun je al een beetje met de computer overweg en heb je een e-mailadres? Dan is de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ misschien wat voor jou. Tijdens deze ‘Digisterker’ cursus leer je bijvoorbeeld hoe je huur- of zorgtoeslag aanvraagt, je weg vindt op de website van de Belastingdienst of een baan zoekt via internet. Ook leer je je DigiD aanvragen en gebruiken. Oud-cursist Theo (68): “Ik sta nu niet meer een half uur bij de Belastingdienst in de wacht voor ik iemand aan de telefoon krijg, ik regel het gewoon online.” 

Na het volgen van de cursus weet je ook hoe je een afspraak bij de gemeente maakt en de OV-chipkaart gebruikt. Stap voor stap en in kleine groepjes ga je aan de slag. De cursus bestaat uit maximaal vijf bijeenkomsten. Leuke bijkomstigheid: je ontmoet ook nog eens nieuwe mensen! 

Interesse? Meld je aan!

Ga naar de bibliotheek en laat je inschrijven bij de balie. Je kunt je ook (laten) aanmelden via www.obgz.nl/digitaalvaardig. We nemen dan contact met je op. Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start. In Bibliotheek Elst vindt de cursus op maandagen plaats van 10.00 tot 12.00 uur. De startdatum is maandag 7 oktober. In Bibliotheek Zetten vindt de cursus op dinsdagen plaats van 9.30 tot 11.30 uur. De cursus in Zetten start op dinsdag 14 januari 2020.  

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.