Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Deelkring Lent - Gratis spullen brengen en halen

Het is voor mij altijd weer een uitdaging om te beslissen wat ik ga doen met dingen of kleding in goede staat die ik zelf niet meer gebruik. Verkopen? Weggeven? Via vrienden, marktplaats, facebook... ?

Deze keer was ik bij de Deelkring in Lent. Je rijdt een stuk over een  fietspad (rode weg) dat was voor mij even wennen. Maar ik ben er gekomen. Ik werd vriendelijk ontvangen. 'Of ik er al eerder was geweest?' 'Nee, de eerste keer voor mij. Ik kijk graag rond maar ik heb ook spullen in de auto.' Iemand liep met me mee om te sjouwen. En wat was ik blij met het enthousiasme over de spullen die ik heb gebracht. Mijn dag was helemaal goed.

van de website van de Deelkring:

"Wie zijn wij en waar zijn we te vinden?

Deelkring Lent is ontstaan in 2014, en is een antwoord op de consumptie/wegwerpmaatschappij en de economische crisis van de afgelopen jaren. Niet alleen wij, maar ook vele anderen vinden het belangrijk dat veel spullen nog goed hergebruikt kan  worden. In Lent werd  zelfs een heel huis gebouwd van afvalmateriaal (huis van overvloed).

Een aantal inwoners uit Lent namen in 2014 het initiatief om in een leegstaande kas aan de Vossenpelsestraat in Lent een deelkring te openen, met als slogan: “Er is genoeg voor iedereen”, als je bereid bent te delen met elkaar. Overigens hoeft het niet alleen om spullen te gaan, maar ook om diensten, talenten, wat lekkers of een luisterend oor. Iedereen heeft namelijk wel iets te bieden!

In het  najaar  van 2016 zijn we verhuisd omdat de kas aan de Vossenpelsestraat gesloopt werd. Gelukkig hebben we een nieuw onderkomen gekregen in de kas van Bert Disveld aan de Dijkstraat 1 in Lent gekregen. Vanwege de groei van het aantal bezoekers en vrijwilligers zijn de openingstijden van de Deelkring inmiddels verruimd: elke zaterdag van 12 tot 15 uur en elke woensdag van 14 tot 16 uur.

Doelstellingen

  1. Uitdragen dat er genoeg is voor iedereen, als je bereid bent te delen. Niet alleen goederen, maar ook diensten, kennis, cultuur en inspiratie.
  2. Een plek bieden waar mensen uit alle lagen van de bevolking en alle culturen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren, met aandacht en respect voor elkaar
  3. Een bijdrage leveren aan de deeleconomie waar duurzaam omgegaan wordt met spullen en energie. Daarmee willen we een alternatief laten zien voor de wegwerpmaatschappij en de afvalberg verminderen.

Werkwijze

Bij de deelkring Lent kan iedereen kosteloos spullen inleveren en meenemen. Deze dienen heel, compleet en herbruikbaar te zijn. Te denken valt aan huisraad, speelgoed, kleding, muziek, boeken, deco etc. Iedereen is welkom om te geven en te nemen. We werken niet met punten of bonnen, maar op basis van vertrouwen. Het is niet nodig om tegelijkertijd iets te geven en te nemen, we zijn dus geen ruilwinkel. De een geeft, de ander neemt of de ene keer geef je iets, de andere keer breng je wat in."

 https://deelkringlent.wordpress.com/

https://www.facebook.com/groups/weggeefwinkelruilkring.lent/about/

Deel dit bericht!

Reacties

Marion Bulthuis
20 september 2019

Bedankt voor deze info Christine...kende ik niet.

Renate Buitenhuis
21 september 2019

Voor mij ook nieuwe informatie. Wat fijn dat jullie dit doen! Ik ga binnenkort opruimen en spullen brengen. Ben blij met deze tip en dit mooie initiatief!

Christine Koch-Zeh
23 september 2019

Graag gedeeld deze informatie. Als jullie een keer iets tegen komen? Laat het me maar weten ik deel graag info over leuke projecten.

Nelly Loete
23 september 2019

aardige mensen van de deelkring ben er nog niet geweest maar ze zijn wel bij mij in de weggeefwinkel geweest leuke ervaringen uitgewisseld en tips

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.