Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Eric Vloeimans met Oliver’s Cinema (muziek)

Op zaterdag 12 oktober treedt Oliver's Cinema op in Theater De KiK. Aanvang van de voorstelling is 20:30 uur en kaartjes zijn €19,50 (inclusief drankje) te verkrijgen via www.theaterdekik.nl

Zet de letters van de naam van Nederlands beroemdste trompettist Eric Vloeimans in een andere volgorde en je krijgt Oliver’s Cinema, de naam van zijn akoestische trio met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann.

Klik op link in YouTube.

Filmmuziek en filmische muziek

Het drietal speelt filmmuziek én filmische muziek, van soundtracks van Ennio Morricone tot nieuwe composities voor denkbeeldige films. De achtergronden van de muzikanten vloeien muzikaal samen. Melodie, harmonie en mystiek brengen schitterende improvisaties die zich niet alleen beperken tot het vocabulaire van de jazz. 

Trompet: Eric Vloeimans / cello: Jörg Brinkmann / accordeon: Tuur Florizoone 

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Een kleine selectie van de prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. Hij heeft gespeeld voor de opening van het Rijksmuseum, alsmede op het Koningsconcert, en over de gehele wereld met zowel pop, jazz en wereldmuziek , kamermuziek ensembles, big bands en klassieke orkesten.

De pers over Oliver’s Cinema:

“Het trio staat voor muziek, waarin de achtergronden van de drie uitvoerders, jazz en klassiek samenvloeien. Een overweldigende belevenis.” – Jazzenzo

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.