OnsOverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Ga je mee naar het democratiefestival?

  • 398 weergaven
  • 2 reacties

Altijd al eens naar een festival gewild met de burgemeester? Dat kan op vrijdag 30 augustus. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van Overbetuwe zoekt vijftig inwoners die (gratis) mee willen.

Het gaat om het Democratiefestival dat vrijdag en zaterdag wordt gehouden op het eiland Veur Lent in Nijmegen. Daar wordt in festivalsfeer met debatten, workshops, lezingen, excursies, muziek en cabaret stil gestaan bij democratie. ,,Een ontspannen festival in zomerse sfeer waar mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en kunnen genieten van muziek”, zegt Hoytink-Roubos.

Zij is één van meerdere burgemeesters die op de uitnodiging van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging Nederlandse Gemeenten is ingegaan. Die organiseren het festival voor het eerst en voor deze eerste versie is er voor Veur Lent gekozen.

Per bus naar Lent

Hoytink-Roubos neemt vijftig inwoners van Overbetuwe mee en de inschrijving staat open voor alle inwoners van die gemeente. Kinderen onder de 16 zijn ook welkom, maar alleen in gezelschap van een volwassene.

Het Overbetuwse gezelschap reist per bus naar Lent. Dat is ook de verklaring achter het aantal van vijftig deelnemers, een buslading vol.

Naast minister Kasja Ollongren zijn ook Hugo Borst, Maarten van Rossem, schrijver Herman Pleij en kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer aanwezig. Eric Corton en Anita Witzier presenteren de dag.

Opgave via  

https://www.gelderlander.nl/overbetuwe/burgemeester-overbetuwe-zoekt-vijftig-stapmaatjes-voor-democratiefestival~a43b538d/

Deel dit bericht!

Reacties

Peter van den Broek
17 augustus 2019

Ik hoop dat veel mensen gaan. Democratie moeten we koesteren en vieren. Je vindt mij in de Gelderlandtent op dit landelijke festival. Zie ook democratiefestival.nu

Marjon van Klaveren
17 augustus 2019

We komen even langs Peter!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.