OnsOverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Overbetuwe Doet leeft!


Over Overbetuwe Doet 

Na een succesvolle proeffase in Heteren, Valburg en een deel van Elst gaan we Overbetuwe Doet uitrollen in heel Overbetuwe. Dit najaar in Elst, Heteren, Valburg, Zetten en Hemmen. In 2020 volgen de andere kernen van Overbetuwe.

De gemeente Overbetuwe investeert in prettig wonen en inwoners weten als geen ander wat hun woonomgeving nodig heeft. Met Overbetuwe Doet ondersteunt de gemeente Overbetuwe bewonersinitiatieven zonder ingewikkelde subsidieaanvragen en beoordelingscommissie. Op dit platform kan iedereen een idee aanmelden en via waardecheques bepalen inwoners zelf aan welke initiatieven zij bij willen dragen.

Kijk op www.overbetuwedoet.nl voor meer informatie en alle andere initiatieven. 

Verhaal van de voorzitter van de speelweidecommissie van buurtvereniging De Eshof in Elst:

Hulp uit onverwachte hoek
"Op de dag dat de cheques van Overbetuwe Doet overal zijn verspreid, gaat bij mij, voorzitter van de speelweidecommissie van buurtvereniging De Eshof (indiener van het project “vliegend tapijt”) de deurbel.

Buiten staan Max en Kas, 2 potige jongens uit de buurt, met de handen vol cheques.

Op de dag dat het onderwijs staakte en ze onverwacht vrij waren van school, zijn ze, volledig op eigen initiatief, cheques gaan ophalen in de buurt. Ze vinden het nieuwe speeltoestel “supercool” en dat moet er komen.

Ik heb ze zelf aan het werk gezet achter de laptop: intoetsen van de codes. Elke keer als een nieuwe donatie in het lijstje verscheen gave ze elkaar een high five.

Uniek voorval? Niet heus.

Weer wat later opnieuw de bel. Weer twee buurtkinderen: Cas met zijn vriendje. Ook zij hebben cheques opgehaald. Vraag: “hoe kwamen jullie op het idee?” Antwoord: “zelf”. 

Een beter bewijs dat onze wens breed gedeeld wordt, is niet denkbaar".


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.