Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

redactie onsoverbetuwe
5 februari 2019

Uitstel van Executie - crowdfounding voor Myriam uit Heteren

Myriam raakte haar man kwijt en zit nu in de financiële problemen

HETEREN -'Op een dag kwam ik thuis en hing er een briefje aan de deur. 'Niet in de schuur gaan kijken', stond daarop. Dat deed ik natuurlijk wel. Daar zag ik dat mijn man zelfmoord had gepleegd.' Myriam van de Lagemaat verloor op die manier haar Arjan. Ze bleef achter met drie kinderen en een grote schuld. Dorpsgenoten zijn nu een crowdfundingsactie voor haar gestart. 

Myriam vertelt dat ze in de problemen is gekomen na verkeerde keuzes omtrent haar hypotheek en omdat ze het bedrijfje dat ze samen met Arjan runde van de hand moest doen. Ze schat haar schuld in op zo'n 40.000 euro.

Haar verhaal is vanavond te zien in het RTL-programma Uitstel van Executie. Daarin probeert Martijn Krabbé mensen te helpen die in financiële problemen zitten. Helaas lukte dat bij Myriam niet. 

'Ik weet hoe het is om een poosje alleen te zijn', vertelt vriendin en dorpsgenoot Dagmar Driessen. Ze trok zich het lot van Myriam aan en begon een crowdfundingsactie. 'Het zou toch mooi zijn als we haar er een beetje bovenop kunnen helpen.'

bron: De Gelderlander