Welke voedingsmiddelen hebben een verkoelende werking?
Groenten
(Zure) augurk, spruiten, zuurkool, andijvie, artisjok, cichorei, sla, olijf, paardebloem, pastinaak, rode biet, asperge, aubergine, avocado, bloemkool, broccoli, champignon, Chinese kool, courgette, paprika, selderij, schorseneer, spinazie, Mungboonspruiten, tomaat, veldzuring, koolraap, radijs, ramanas, algen, iziki, kombu, nori, wakame.
Kruiden en specerijen
Salie, dragon, Agar-agar, miso, sojasaus, zout.
Fruit
Aalbes, aardbei, ananas, appel, appelmoes, blauwe bosbes, braambes, kruisbes, morrel, sinaasappel, vossebes, grapefruit, vlierbes, honingmeloen, papaja, peer, citroen, kiwi, rabarber, banaan, mango, watermeloen.
Noten, zaden en granen
Cashewnoot, zonnebloempit, tarwe, rogge, brood gerst.
Dierlijke producten
De meeste soorten zijn verwarmend maar eend, gans, kalkoen, haas, kaviaar, oester en inktvis schijnen verkoelend te werken. Neem kleine hoeveelheden en kies voor duurzame producen die hormoon- en antibioticum vrij zijn.
Zuivel
Koeienmelk, jonge kaas, kefir, kwark, zure melk en yoghurt.
Probeer het uit. Wie weet helpt het.