OnsOverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Zingen is gezond

Gelezen op de website voiceart.nl:

Zingen ontspant en geeft energie

Wanneer je zingt, komen er endorfine vrij. Deze stofjes werken pijnstillend en geven je een geluksgevoel, terwijl het hormoon oxytocine afrekent met stress en angst. Door te zingen kun je goed ontspannen en van zingen krijg je meer energie!
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek een unieke bijdrage levert aan de emotionele ontwikkeling van het brein en dat heeft een positief effect op ons sociale inlevingsvermogen. Zingen zou ook het concentratievermogen vergroten. En wist je dat als mensen samen zingen, hun hartslag synchroon gaat lopen?

 

De positieve effecten van zingen

Zingen is ook fysiek goed voor je. Door de juiste ademhaling train je belangrijke spiergroepen en komt er meer zuurstof in je bloed. De ademhalingsspieren van mensen met een longaandoening zoals cystische fybrose, astma of COPD krijgen minder zuurstof, waardoor deze spieren verslappen en minder actief worden. Door te zingen kun je de ademhalingsspieren versterken en beter gaan gebruiken. Daarnaast geeft zingen je immuunsysteem een boost en maakt het je minder vatbaar voor bacteriën en virussen. Kortom, zingen werkt ontspannend, geeft energie en is op tal van manieren gezond, dat hebben we op een rij gezet:... klik op de afbeelding voor het ´rijtje´

noot van mij:

klik op de afbeelding voor een vergroting. Daar staan de positieve effecten op. Of ga via de link in het begin van de tekst naar de bronpagina.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.