Een brief tegen onrecht, een kop soep en een taalontmoeting op zondag 9 december 2018

  • 533 weergaven

Details

Zondag 9 december 2018 van 11:30 tot 15:00 uur
Afgelopen
Sint Maartenstraat 32b, Elst

Samen schrijven en lunchen voor Amnesty International

'Ik waardeer jullie, ik houd van jullie, ik respecteer jullie’, laat Mahadine weten.

Vorig jaar schreven we op zondag 10 december vele brieven en kaarten, ook voor Mahadine. Op 5 april 2018 kwam hij vrij en reageerde met: ‘Ik wil mijn dankbaarheid aan iedereen overbrengen'. Dit is maar één van de resultaten van onze 500 (en wereldwijd meer dan 5 miljoen) brieven, kaarten en sms’jes die zijn verstuurd.

Dit jaar schrijven we tijdens de wereldwijde Amnesty schrijfmarathon voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land, enz. Zo schrijven we o.a. voor de 30-jarige Atena Daemi uit Iran, die zich verzet zich tegen de doodstraf en daarvoor in oktober 2014 werd opgepakt . Na 51 dagen eenzame opsluiting werd ze veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar.

Ook dit jaar nodigen wij iedereen uit een bijdrage te leveren aan deze Internationale schrijfmarathon op zondag 9 december tussen 11.30 en 15.00 uur in De Ruimte. En dit jaar doen we meer! We nodigen taalmaatjes uit om samen met statushouders te komen. Samen schrijven we nog meer brieven, delen we de zorg voor de wereld en voor elkaar en ontmoeten we elkaar door taal.

En terwijl jij schrijft, verzorgen wij rond 12 uur een kop soep met stokbrood. Tegen 14.30 uur ronden we de schrijfmarathon gezamenlijk af met lekkere, ‘wereldse’ hapjes.

Aanmelding vooraf is niet nodig. En omdat elke brief of kaart helpt, kun je zolang en zo kort schrijven als je wilt. Jouw bijdrage maakt een verschil!

Wil je meer informatie over de schrijfmarathon, kijk dan op de site van Amnesty International https://www.amnesty.nl/write-for-rights-2018. Je kunt ook ons een vraag stellen.

We zien je graag op zondag 9 december in De Ruimte in Elst!

Anja Bos, Hanne Aikema en Renate Buitenhuis (, 06-11197525).

Voor wie
Volwassenen
Waar
Elst
Waarover
Religie / spiritueel
Wat
Evenement / feest / markt

Over de organisator

Renate Buitenhuis
Een enthousiaste, betrokken en positieve organisator die open staat voor nieuwe uitdagingen.... Lees meer