Creatief Collectief Elst organiseert lezing over Klimt.

Stichting Creatief Collectief Elst

  • 164 weergaven

Details

Vrijdag 25 november 2022 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Europaplein 1, Elst

Ook zo genoten van de bewegende, kleurrijke werken van Klimt in de Fabrique des Lumières (Westergasfabriek)? Of van de tentoonstelling Golden Boy Klimt in het van Goghmuseum? Of je daar nu wel of niet geweest bent, drs. Marieke van der Heijden neemt ons mee in haar lezing over de achtergronden van het werk van Gustav Klimt (1862-1916). 

We kennen zijn werken met de gouden details, de symbolistische voorstellingen, gecombineerd met decoratieve elementen. Zijn voorstellingen zijn vaak gedrenkt in erotiek. Dat alles samen vormde zijn eigen unieke stijl. Maar Klimt begon zijn carrière als klassiek academisch kunstenaar. Hij maakte portretten van de dames uit de hoogste klassen van de Weense society. Traditie maakt steeds meer plaats voor vernieuwing in Klimts oeuvre. Hoe kwam hij tot deze vorm voor zijn werken? Wat was zijn achtergrond? Welke kunst inspireerde hem? De afgelopen jaren is door het Van Gogh Museum en het Belvedere in Wenen, veel onderzoek gedaan naar welke kunstenaars en welke kunstwerken Klimt hebben geïnspireerd. De resultaten daarvan worden besproken in deze lezing en zijn tot 9 januari te zien in de tentoonstelling Golden Boy Klimt. Klimt inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse.... in het Van Gogh Museum.  

De lezing vindt plaats op 25 november in de bibliotheek Elst aan het Europaplein. De zaal gaat om 19.45 uur open en de lezing start om 20.00 uur. Om onkosten voor deze lezing te kunnen dekken, vragen we een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 10). Opgeven kan via of 06-1932 4660.

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waar
Elst
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek
Geschikt voor mensen met een beperking
Ja

Over de organisator

Stichting Creatief Collectief Elst
Creatieve workshops en cursussenCreatief Collectief Elst (CCE) is een kleinschalig, laagdrempelig cursuscentrum waar creatieve lessen en ...... Lees meer