Details

Vrijdag 24 november 2023 van 14:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 17 december 2023

Beelden en primeur met grafiek in Galerie de Sleedoorn 

Galerie de Sleedoorn organiseert van 24 november tot en met 17 december een bijzondere en indringende expositie. Hilde Klomp toont haar beelden van divers materiaal en voor het eerst haar grafiek. De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 26 november om 15.00 uur. 

Ziel en hart

Met haar werk laat Hilde Klomp zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn. In haar beeldhouwwerk experimenteert ze met verschillende materialen en technieken. Zo werkt ze onder meer met rasters die in de bouw worden gebruikt bij het versterken van wanden en plafonds. 

De beweging en de menselijke gestalte zijn haar grootste inspiratiebronnen. Ze houdt haar ogen open voor het toeval en zoekt bewust onbetreden paden op. Ervaringen in haar leven hebben invloed op haar werk en worden weerspiegeld in haar kunstwerken.

Al in 2004 ontstond de liefde voor het beeldhouwen. Aanvankelijk was het vooral brons waar Klomp mee werkte. De belangstelling voor haar werk groeide en zo werd zij in 2009 winnaar van de Leonardo da Vinci Award voor beeldhouwen. Zij bleef doorstuderen en gaandeweg voegde zij aan haar beelden andere en soms ongewone materialen toe. Haar werk is regelmatig in binnen- en buitenland te zien.

Klomp verdiept zich momenteel in grafische technieken. En op deze expositie toont ze voor het eerst haar monotypes.

Kom genieten van deze bijzondere expositie!

Galerie de Sleedoorn is open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Piersonstraat 11b, Zetten, www.sleedoorn.nl.

Dorp
Andelst, Driel, Elst, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, Zetten
Voor wie
Peuters, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waar
Zetten - Hemmen
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling
Geschikt voor mensen met een beperking
Ja

Over de organisator

Galerie de Sleedoorn, exposities en kunstuitleen (Stichting Raamwerk - Zetten)
CultuurGalerie de Sleedoorn verzorgt 5 tot 6 keer per jaar exposities. Iedere eerste maand van het kwartaal kan men kunstwerken lenen bij...... Lees meer